5 snabba och lÀttlagade middagar

vegetarisk marockansk gryta med kikÀrtor
Er önskan Ă€r min lag. FrĂ„n flera olika hĂ„ll har jag fĂ„tt in förfrĂ„gan om jag inte kan göra ett inlĂ€gg om enkel och bra vardagsmat. Tydligen har ni ingen lust att stĂ„ inne i köket nĂ€r solen skiner utanför fönstret. Men jag har full förstĂ„else för det. Jag vill ocksĂ„ bara vara ute. Jag har ingen lĂ€ngtan in till spisen alls. Varenda sekund vi fĂ„r med detta fina vĂ€der kĂ€nns liksom lite vĂ€rdefull. För vad vet vi, det hĂ€r Ă€r kanske den sommar vi fĂ„r i Ă„r. Även om jag verkligen inte hoppas det.
SÄ jag har grÀvt lite i arkiven, letat reda pÄ recept jag sjÀlv lagar av bara farten dagar som dessa. Mat som gÄr fort, Àr enkel men ÀndÄ vÀllagad.. Mat som ger mer tid över att spendera tillsammans med familjen. Precis sÄ som man vill ha det. SÄ den hÀr veckans tema blir 5 snabba och lÀttlagade middagar.
För vet ni, det gÄr faktiskt att laga snabb och enkel vardagsmat utan att behöva ta till de fÀrdiga köttbullarna i frysdisken. Det finns hur mÄnga recept som helst. Men hÀr har jag valt ut 5 av mina favoriter.
Och det första Àr absolut det mest avancerade i detta inlÀgg, men ocksÄ det dÀr du spar allra mest tid! Det Àr nÀmligen en marockansk gryta med kikÀrtor. Gryta sÄ hÀr i vÀrmen kÀnner kanske ni. Men den hÀr Àr gjord pÄ kikÀrtor och blir inte alls speciellt tung och mastig. Vilket gör den perfekt att servera Àven varma sommardagar. Vinsten med att göra den hÀr grytan Àr nÀmligen att du antingen kan göra den kvÀllen innan, den behöver bara puttra i 30 minuter pÄ spisen. Sedan vÀrmer du upp den nÀr ni ska Àta. Eller sÄ gör du den i en slow cooker. Gör i ordning alla ingredienser pÄ kvÀllen och sÀtt igÄng grytan pÄ morgonen. NÀr du sedan kommer hem har du fÀrdig mat att bara servera. Vilken lyx va?!
vegetarisk stroganoff med morot och halloumi
Stroganoff med morot och halloumi. Det Àter vi istÀllet för korvstroganoff hemma hos oss och det Àr barnens stora favorit. Perfekt vardagsmat!
 
lax i citronsÄs, fisk i ugn
Att tillaga fisk i ugn Ă€r superenkelt och Ă€r svĂ„rt att misslyckas med. Det hĂ€r Ă€r ett av de mest populĂ€ra fiskrecepten pĂ„ bloggen just nu. FrĂ€scht med citronsmaken, lĂ€ttlagat och passar utmĂ€rkt sĂ„ hĂ€r en varm sommardag! Lax i citronsĂ„s Har ni inte provat min Ă€n sĂ„ gör det snarast 🙂

Har man bara en burk pesto och lite valfri pasta hemma, ja dÄ kan man pÄ ett litet kick fÄ fram en god middag. FrÀs pÄ lite kyckling och smaka av med soltorkade tomater och parmesan. Vips Àr middagen klar. Fiffigt va. Pasta med pesto och kyckling Àr en sÄdan dÀr fin rÀtt att ta till nÀr man verkligen inte orkar laga mat, men ÀndÄ vill Àta hemlagat!
enkel vegotacos röda linser
Fredagstacos, i helgen avnjöt vi den i solen pÄ altanen. Det var rÀtt fint faktiskt.
Jag gör alltid en vegetarisk tacos gjord pÄ linser. Och vet ni, i helgen bjöd jag vÄr granne Erik pÄ detta och han Àr en sÄdan dÀr riktigt inbiten köttmÀnniska. Och han tyckte faktiskt det var godare Àn tacos gjord pÄ köttfÀrs! Vilket betyg va!? FrÀscht, gott och lÀttlagat!
I veckan kommer jag Àven tipsa om hur du med ett par enkla knep kan slippa stÄ i köket mer Àn nödvÀndigt, sÄ hÄll utkik!
 
Gillar du inlÀgg som detta? DÀr jag tipsar om god och enkel vardagsmat? Tryck dÄ gÀrna pÄ hjÀrtat nedan eller lÀmna en kommentar <3

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Caroline
Caroline
5 Ă„r sedan

Tack Linnéa! Du ger mig bra inspiration. Finns mycket gott hos dig, behöver inte leta nÄgon annanstans.

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara pĂ„  Caroline
5 Ă„r sedan

Åh sĂ„ kul att höra <3

frukost parfait

NÀsta inlÀgg

3 recept pÄ goda frukostar

0
Vad tycker du? LÀmna gÀrna en kommentar.x
()
x