
Det absolut bÀsta med att laga mat pÄ grillen Àr alla de röror och tillbehör man sÄ passande kan ha till. Jag vet inte hur det Àr hos er men allt som oftast nÀr jag har tagit av allt gott som finns, ja dÄ ser min tallrik ut att tillhöra en skogshuggare modell större. Man tÀnker att idag skall jag inte Àta mig sÄdÀr övermÀtt, men utan att man har en aning om hur det gÄr till sitter man dÀr med en tallrik som svÀmmar över av alla tÀnkbara smaskigheter.
Men det Ă€r kanske pĂ„ grund av att sommaren Ă€r sĂ„ kort hĂ€r i Sverige och lika sĂ„ den riktiga grillsĂ€songen, dĂ€rför passar man pĂ„ att pressa grillandet till det yttersta. Ăta sĂ„ mycket som möjligt under de fĂ„ sommarmĂ„naderna.
Idag tÀnkte jag bjuda er pÄ Ànnu ett gott tillbehör, ett som passar perfekt till saftiga hamburgare eller varför inte ett par riktigt fina korvar. Det Àr en variant pÄ coleslaw, fast med svenska rÄvaror och smaker. Den fÀrska kÄlen Àr sÄ mild och fin i smaken och passar ypperligt att göra denna röra pÄ. Men för att fÄ lite mer djup och sting i smaken tillsatte jag pepparrot och rÀdisor. Behöver jag ens sÀga att det Àr en av denna sommars favoriter!
Coleslaw-pÄ svenskt vis:
2 dl grÀddfil
3 msk majonnÀs
1 msk olja
ca 2 tsk pepparrot
örtsalt & svartpeppar
1/4 vitkÄlshuvud
3 morötter
10 rÀdisor
grÀslök
Blanda grÀddfil, majonnÀs, olja, riven pepparrot, salt och peppar i en bunke. Hacka vitkÄlen fint, skala och riv morötterna. Ha i detta och rör om. LÄt gÀrna stÄ ett par timmar i kylen. Innan servering, tvÀtta och skiva rÀdisorna tunt, blanda i dem och toppa med lite finhackad grÀslök.
Ett perfekt sÀtt att anvÀnda de underbara svenska rÄvaror som nu finns i överflöd.
Vilken Àr din favorit bland alla tillbehör man kan ha till grillat?
Bild: Sebastian Niemi-Carlsson



