Förra veckan bjöd jag er på den här bilden, men den kompletterades aldrig med något recept. Allt blev liksom lite avslaget efter samtalen med Försäkringskassan..
Men nu går vi in i en ny vecka och tar nya ”friska” tag!
Under nästan hela graviditeten har jag varit en riktig kolhydratsfantast. Hårt bröd, mjukt bröd och pasta har varit storfavoriter, utan mina kolhydrater har jag inte känt mig riktigt mätt. Men så en morgon tog det bara stopp! Istället blev jag sugen på något fräscht och enkelt. Som inte la sig som en degig massa i magen. Så det fick bli en smoothie på tjock ekologisk turkisk yoghurt och jordgubbar. För att lyxa till det smaksatte jag med lite äkta vaniljpulver, vardagslyx när det är som allra bäst!
2 glas jordgubbssmoothie:
1 1/2 dl turkisk yoghurt
2 dl jordgubbar skurna i mindre bitar (använder du frysta bär, se till att de är helt tinade)
1 nypa strösocker
1 knivsudd äkta vaniljpulver
Mixa jordgubbarna med yoghurten i en blender. Smaka av med socker och vanilj. Häll upp i höga glas och drick på direkten!
Vad äter du helst till frukost?
Bild: Linnéa Seidel