
Receptet på den här soppan har jag fått från mor min, men som vanligt har jag gjort om det lite. I orginalreceptet skall soppas göras på vatten, men jag har gjort den på mjölk några gånger och det blir mycket godare. Men står man där och har tänkt sig att äta detta till middag och mjölkförrådet tryter, ja då fungerar det att ta vatten!
Sen rekommenderar jag starkt att köpa en burk räkor/kräftor i lag. Hela grejen med att laga en snabb och enkel torsdagsmiddag försvinner lite när man måste stå där och skala sina räkor för hand.
Räksoppa 4 pers:
3 stora morötter
1 klick smör
2 msk mjöl
1 l mjölk
2 buljongtärningar
2 dl creme fraiche
400 g räkost
salt & peppar
dill
2 burkar räkor/kräftor i lag
4 ägg
Gör så här:
Börja med att skala och riva morötterna grovt. Fräs dem i en klick smör. Slå på mjölken och ha i buljongtärningarna. Låt detta koka ett par minuter. Tillsätt creme fraiche, räkost, salt, peppar och lite dill. Soppan får nu småkoka tills den börjar tjockna lite. Koka äggen och häll av räkorna/kräftorna. Låt var och en ha i så mycket räkor och ägg den vill ha i sin soppa. Då hinner inte räkorna koka med för länge och bli sega.
Servera gott bröd till!
Vilken är din favoritsoppa?
bild: Sebbesula.se



