Julkärlek

 

 

Denna jul har jag en ny kärlek, Marabou´s vinterchoklad. Som vanligt var jag aningens skeptisk till denna nya kombination, kan det verkligen vara gott med kanelsmak på choklad? Det kan det! Julkänslorna infann sig omedelbart och jag blev alldelens varm inombords. Så har ni inte testat denna så kan jag varmt rekomednera det!

 

Något som även det gav mig julkännslor är julskinkan som står i kylen, ja ni läste rätt. Jag har en trind liten julskinka på dryga 3 kg står färdiggriljerad i kylen. Det var Ridderheims som budade över en julskinka helt utan E-nummer som jag nu skall testa så här innan jul. Vad jag tyckte om den får ni veta i veckan.

Nu skall jag försöka ladda batterierna inför den stundade veckan som bjuder på allt från badrumsrenovering till arbete och julshoppning.

 

Har du testat Marabous nya choklad?

 

 

bild från marabou.se

0
Kommentera

Jul på Åhlens

 

Två otroligt intensiva arbetsveckor är nu till ända. Jag måste ha varit i någon form av bubbla, för igår upptäckte jag att det är ju första advent nästa helg! Hur kunda det bli så? Jag hade ju massor av veckor på mig att förbereda allt, kolla in och köpa de perfekta julgardinerna, uppdatera julgranspyntet, ja ni vet.  Men nu sitter jag här med ouppackade flyttkartonger och förstår ingen ting. Men den kära modern var helt fantastiskt snäll och köpte mig nya julgardiner idag och på fredag bär det av mot den kungliga hufvudstaden för ett litet möte, då skall jag passa på att julshoppa. Nr 1 på listan är att besöka Åhlens, för där har jag spanat in en hel drös saker som skulle passa så här i juletider.

En fin burk att stoppa pepparkakor i, nytt julgranspynt behövs och ett tjusigt våningsfat att lägga frukt och nötter i till köksön.  Ja det är några av de saker jag spanat in på Åhlens.

 

Hur ligger ni till i julplaneringen?

0
Kommentera

Arbete

Hela köket är invaderat av sockerkakor i diverse färger och former, tigerkaka, chokladkaka, sandkaka you name it! Själv sitter jag här och är skyhög på socker från allt som provmakats. En vanlig dag på jobbet med andra ord. För fjärde gången detta år har jag bytt jobb och nu känns det som om jag hittat helt rätt! Jag har nu blivit min egen och arbetar för fullt med ett jättehärligt projekt som ni läsare snart, snart ska få ta del av. Men än så länge är det hemligt vad det är, även om ni alla säkert förstår att det har något med matlagning och bakning att göra.

Jag hoppas att jag snart kan berätta lite mer om vad jag sysslar med hela dagarna:)

Foto: KatjaK

0
Kommentera

Pilaffris

Till kycklingen gjorde jag ett superenkelt och fantastiskt gott ris. Jag gjorde för omväxlingsskull pilaffris, vilket jag gör alldelns för sällan. Det är ju varken svårt eller tar lång tid och det smakar ju så gott! Eftersom jag smaksatt kycklingen med både chili och vitlök fick även riset smak av detta.
När du gör pilaffris, använd ett långkornigt vitt ris gärna basmatiris. Det ger bäst resultat.

Pilaffris med chili och vitlök

4 port basmatiris
1 klick smör
1/2 färsk chili
2 vitlökslyftor
1 gul lök
grönsaksbuljong

Finhacka chili, vitlök och gul lök. Klicka i smöret i en kastrull och låt det smälta. Blanda i ris, chili, vitlök och vitlök. Låt det fräsa tills riset börjar bli genomskinligt, rör hela tiden om så det inte bränns vid. Slå över buljongen och koka riset som vanligt.

Bild:Linneas Skafferi skål från www.casualliving.se

0
Kommentera

Pasta med räkor

Vissa dagar finns varken ork eller energi att stå och laga mat. Räddningen här hemma är i de flesta fall pasta, i alla  tänkbara former, färger och framför allt smaker. Senaste varianten blev med räkor, vitlök, ost och spenat. Till det gjorde jag  ett ruskigt enkelt vitlöksbröd;
rosta två skivor formfranska, dela en vitlöksklyfta och gnugga den mot det rostade brödet. Ringla sist lite god olivolja över. Klart:)

Räkpasta 4 port:

4 port pasta
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 dl fryst spenat
fisksås
2 dl riven ost
1 ask räkor i lake
salt & peppar

Koka pastan enligt instruktionerna på paketet. Skala och finhacka lök och vitlök, stek de mjuka i en klick smör.  Ha i den frysta spenaten, låt den tina helt och bli riktigt mjuk innan du har i osten. Rör tills osten börjar smälta, smaksätt med några stänk fisksås, salt och peppar. Låt räkorna rinna av och rör i dem tillsammans med den kokta pastan i stekpannan. Detta får puttra i stekpannan i ett par minuter.  Servera med vitlöksbröd till. Självklart går det bra att byta ut räkorna mot skinka, kyckling eller bacon.

Bild:Linnéas Skafferi

0
Kommentera