ANNONS

Tea time i linneas skafferi

image292

Det är en hiskelig tur mina vänner, att detta inte är en ljudblogg. För ur mig kommer det för tillfället mest raspande, falska och hesa små pip. Jag tappade nämligen rösten i natt på jobbet. Jag skulle bara gå ner och titta så att mina pensionärer sussade sött i sina sängar och när jag kom tillbaka var rösten ett minne blott! Mina kära arbetskamrater bara skrattade åt mig så fort jag öppnade munnen. Men det hindrade inte mig ifrån, att iallafall försöka föra en konversation.
Boven i detta drama stavas nog S e b a s t i a n. Han har varit hemma från jobbet hela veckan med feber, halson, hosta och snuva. Det är nog en släng av det jag fått också.
Så här hemma går vattenkokaren för högtryck! Jag försöker variera teét så jag dricker olika sorter, annars finns risken att man tröttnar.
Jag kan inte säga att jag har någon speciell tefavorit, men en sort som alltid går hem och väcker lite barndomsminnen hos mig är Kobbs Himlagott. Det har mamma alltid haft hemma så det dracks alltid där. Men för att det skall smaka riktigt bra bör teét, enligt mig förvaras i en tätslutande burk istället för i påsen.
Visst är tekannan i collaget fin? Jag har en likadan står på skrivbordet bredvid mig, fylld med rykande varmt te!

Vilket är ditt favorit te?


Sen har jag en liten fråga till, jag är på jakt efter fina tekoppar helst modell större. Någon som kan tippsa mig om några bra och fina?

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Susanne
Susanne
16 år sedan

Jag gillar de lite mer kryddiga téerna. Chai och ett te som heter Kashmir är klara favoriter.
Ett tips på stora fina tekoppar är Höganäs keramiks tekopp.
Testar att länka:
http://www.hoganaskeramik.com/web/hoganaswww.nsf/pages/EE0F85D28C87C1EDC22571FB003429C2!OpenDocument&Expand=1
(de är större än vad de verkar på bilden)

issa
16 år sedan

indiska har många fina riktigt STORA koppar just nu men snygga guldiga mönster på.. riktigt fina!!

Lise
16 år sedan

Jag äger nog minst 10 olika sorters te men nu i höstrusket tar jag gärna en kopp Earl Grey Cream till kvällen (lösvikts-te såklart), med en skvätt mjölk och lite honung i 🙂

Mamma Mat
16 år sedan

Själv föredrar jag ett svart tea på dagen, gärna något Assam-tea, och på kvällen någon form av rooibos-tea.
Vad det gäller vackra stora teakoppar har jag några som jag bara älskar. De är engelska av märket Johnson Bro’s och är blå/vita i mönster i klassisk stil. Goda att dricka ur och vackra att titta på.

Anne
16 år sedan

Earl Grey Cream är en klar kvällsfavorit, äpple/kanel, chai-latte eller en mammas mirakel – alla lösteer från tebutikerna i stan är annars mums för en te-älskare. Indiska som någon nämner har stora fina muggar men kolla in även Granit (om du har lyckan att ha denna butik där du bor) de har jättefina koppar med fat i glas. Åhlens har också fått in mycket på mugg-fronten. Krya på sig!

Linda
16 år sedan

har också en sån tekanna:) love it! för mig är det numer bara gröna och organiska teer som gäller. Bland annat yogi te choco:)

Juliana
16 år sedan

Mitt favoritte är vitt te med hallon och aloe men det finns bara att köpa på Irland och i england så mellan det får så dricker jag grönt te med citron. Jättegott och man får jättebra hud av det. För muggar så tänkte jag tipsa om Indiska men det var för sent 🙂

Johanna
16 år sedan

Muggarna Sorla från IKEA är snygga om man vill ha lite modernare temuggar. De är riktigt stora och härliga. Här finns dem: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/10091900

Linnéa
16 år sedan

Tack för alla bra tips om muggar! Ska kolla igenom allt och sen köpa mig ett par i helgen då det blir lite shoping!

Nästa inlägg

Lingonsylt

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x