ANNONS

Morgonbestyr

image335

Varje dag stÀlls man inför nya utmaningar. Om denna kom sent eller tidigt kan jag inte riktigt avgöra, nÀr man som jag gör arbetar natt vet man inte riktigt nÀr ens dygn slutar eller börjar. Hur som, sÄ hade ni nog fÄtt er ett gott skratt om ni hade befunnit er pÄ parkeringen utanför Bryggeriets demensboende i Sala i sissÄdÀr sjutiden i morse.

För ett par veckor sen köpte vi en ny bil och jag har nÀstan varje dag tÀnkt pÄ att jag mÄste komma ihÄg att lÀgga i en isskrapa ifall det Àr is pÄ rutan nÄgon morgon. SjÀlvklart Àr inte det gjort Àn.
I natt vankade jag lite av och an för att kolla utetemperaturen, jodÄ visst sjönk den under nollan..

NÀr jag avslutat mitt pass kom jag ut pÄ parkeringen, dÀr stod det för ovanlighetens skulle knappt nÄgra bilar alls. Men de som stod dÀr var tÀckta med hÀrlig frost och is! Underbart tÀnkte jag, hur i helsike ska jag lösa detta. Febrilt började jag rota igenom bilen pÄ jakt efter nÄgot som eventuellt kunde fungera som isskrapa. Men utan resultat. DÄ kom jag pÄ att jag hade en matlÄda i vÀskan. (rÄkade glömma den sist jag arbetade och tur var vÀl det!)  SÄ jag fram med mitt Tupperwarelock och började frenetiskt skrapa. Det tog tid, men det gick!

Bilen hade jag startat redan, sÄ den började bli hÀrligt varm. Men totalt igenimmad! I Àrlighetens namn har jag vÀl inte satt mig in riktigt i hur flÀkten fungerar i nya bilen. Men jag tröck, skruvade upp, ned och Ät alla tÀnkbara hÄll och tillslut, nÀr jag bara hade tvÄ svÀngar kvar innan jag stod sÀkert hemma pÄ parkeringen, ja dÄ hade jag lyckats manövrera flÀktsystemet! Humöret började sakta komma tillbaka samtidigt som imman försvann och jag till och med nynnade med lilte i sÄngen som jag nu hörde nÀr flÀkten lugnat ned sig lite. Kanske, kanske var jag inte sÄ oteknisk ÀndÄ!
Men nÀr jag svÀnger in och ska till och parkera, dÄ Àr hela bilen igenimmad igen!

I helgen, dÄ ska jag gÄ till jobbet!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
mammsen
mammsen
16 Ă„r sedan

Stackars liten 🙂 du kan fĂ„ en ny skrapa av mig – har en ligger pĂ„ mitt skrivbord pĂ„ jobbet, fick den hĂ€romdan av en av gubbarna. Och sen vet du vad jag tycker om att du gĂ„r till jobbet……….
kram

Moster Cissi
Moster Cissi
16 Ă„r sedan

Ja – första frosten Ă€r inte kul – kanske fĂ„r du ta in instruktionsboken och ha som nattlektyr-
om inte annat sĂ„ kanske den gör att du somnar…

Kram

Björn
16 Ă„r sedan

har rĂ„kat ut för samma problem.. löste det med en vanlig CD skiva.. funkade som en vanlig isskrapa.. biefekten var dock att skivan ”paja” efter ett par gĂ„nger sĂ„ anvĂ€nd inte favorit cdn…

NÀsta inlÀgg

Tripple-Chocolate Cheescake

0
Vad tycker du? LÀmna gÀrna en kommentar.x
()
x