ANNONS

Kafferep

image501

Idag bjuder jag på kaffe med dopp!

Nu har jag bakat mig 50 vinbärsgrottor som ligger nedplockade i min fina kakburk och bara väntar på att bli uppätna! Burken fick jag av mina föräldrar förra året när de varit i Paris på en något försenad bröllopsresa. Visst är den söt!

Efter att ha läst och bläddrat i nya boken igår kväll bestämde jag mig för att baka någon form av småkakor. Som vanligt kunde jag inte följa receptet i boken, utan gjorde efter mitt egna.
 För någon vecka sedan fick jag påfyllning av mammas moster i mitt svartvinbärssyltsföråd, så blev det vinbärsgrottor jag bakade! Dessa är löjligt enkla att göra men smakar underbart gott! Den mörka sylten gör sig så fint mot den ljusa, ljusa kakan. Vackert.
Självklart kan man fylla grottorna med den sylt man tycker bäst om, eller en dumlegodis, eller smält choklad, eller.. Ja med vad som helt enkelt!

Så baka lite småkakor och bjud in till kafferep!

ca 50 st vinbärsgrottor:

1½ dl potatismjöl
5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
250 g smör

50 pappersformar
sylt

Mät upp potatismjöl, mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en stor bunke. Rör samman allt med en balongvisp. Dela smöret i kuber och ha i det tillsammans med vattnet i mjölblandningen. Arbeta ihop till en deg.
Låt degen vila minst 1 timme i kylen.

Dela degen i två bitar, rulla till avlonga längder och dela varje längd i 25 lika stora bitar. Rulla bitarna till kulor och lägg i dem i pappersformarna. Gör en gjop med pekfingret och fyll sedan varje grotta med ca ½ tsk sylt.

Grädda i ca 10- 15 minuter

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Karin
16 år sedan

vinbär, lät gott, Hallongrottor – alltid varit min favoritkaka, farmor gjorde grymma sånna

Catty
16 år sedan

tack ! detta ska jag baka 🙂 går de att frysa in tro?

Jessica
16 år sedan

Åh, jag kommer gärna på kafferep och smakar småkakor 😉

Cia
Cia
16 år sedan

I min familj kallas de här för bregottkakor bara för att vi brukar använda ett helt litet paket med bregott. De är ju såå goda! Fast jag brukar oftast ha hallon i mina, något med svartvinbär jag inte är så förtjust i.

kristin
16 år sedan

hej, jag tänkte prova att gör en tårta med sockerpasta på (blev inspirerad av din påsktårta) men har läst att den lätt blir ”svettig” hade du några problem med det?

Jenny - Smultronsaft.se
16 år sedan

Åh det låter gott! Har gjort hallongrottor tidigare men inte tänkt på att använda vinbärssylt. Tack för det tipset! 🙂

SARA
16 år sedan

Vilken bra idé med vinbärssylt, känns lite vuxnare än hallon… Och vilken söt burk!

maria
16 år sedan

Oj så smarriga kakorna ser ut !

Anna
16 år sedan

Först och främst vill jag tala om att jag verkligen gillar din sida, många härliga recept!
Sen undrar jag hur mycket vatten?? står inget om de i receptet.Ska testa göra kakorna, ser såååå goda ut!

KarinW
16 år sedan

Nu vet jag vad jag ska göra av min hallonsylt,tack för det!

Moster Cissi
Moster Cissi
16 år sedan

MMMMM Min favoritkaka! – Hoppas det blir kvar till 3 maj! – Jag kan äta 5-7 st! Det värsta är att när jag gör har jag ltt för att överdosera sylten – då blir de inte så fina…:( – du får ha kurs nån dag….

Kram

Aiila
16 år sedan

så söt kakburk 😀

Jozan
16 år sedan

Vad du är duktig och vilka otroligt fina och inspirerande bilder du lägger ut. Jättefin och trevlig blogg har du. Kikar in här ofta 🙂
Är det en plåtburk? Den är jättesöt! Kanske man skulle skaffa för sina kakor. Hoppas allt är bra.

Frida
16 år sedan

Åh, så smaskigt! Det blir ju inte att man bakar småkakor så ofta även fast det är otroligt gott. 🙂

Även jag har inhandlat Leilas bok och ser verkligen framemot att få testa mycket därifrån.

pauline
16 år sedan

Hm, jag tror att jag precis har hittat en ny favoritblogg:) Älskar att baka själv, men har inte så stort kök, inte så gottegrisig pojkvän och för tillfället ingen kamera:(

Stina
16 år sedan

åh, det är så gott! bakade sådana för någon dag sen 🙂

Maria
16 år sedan

Hittade din blogg idag och den är verkligen härlig, från och med idag kommer jag kika in här varje dag:) Älskar att baka och har ett halvt beroende på att hamstra kok-o och bakböcker, senaste fyndet är en muffinsbok där jag kan tänka mig att göra
allt 🙂

Hoppas att du får en härlig kväll!

Kay
Kay
16 år sedan

Vilka härligt inspirerande bilder du har på bloggen! Trevlig blandning av allt möjligt!

Madde
15 år sedan

Ah, va gott! Jag har varit sugen på hallongrottor i flera veckor.

Cia
Cia
15 år sedan

Hmm, idag har jag bakat bregottkakor och kom på att jag skulle kolla vad det var för skillnad på bregottkakor och hallongrottor och hamnade tillbaka här 🙂 Det var min egen kommentar som var länken… Iallafall så inser jag att jag hade helt fel, det är inte samma sak! Mitt recept är helt annorlunda!

Nästa inlägg

Glädje!

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x