Fiskpaket

laxpaket
 
Här om veckan bjöd jag på laxpaket till middag. Eller det var både lax och torskryggspaket. Väldigt enkelt och ett lite roligare vis att servera fisk på. Nu när grillsäsongen står och knackar på kan det vara ett perfekt sätt att variera vad du lägger på grillen. Man fastnar lätt i att grilla bara kött eller kyckling. Men min favorit när nästan att grilla en hel laxsida. Blir så otroligt gott.
Men nu var det ju fiskpaketen detta inlägg handlar om. De är verkligen den perfekta bjudmaten då de går att förbereda redan på morgonen och sedan bara ta fram och köra klart på grillen eller i ugnen. Jag gjorde en bädd av rotfrukter och grönsaker som fisken fick ligga på. Eftersom fisken oftast blir klar mycket fortare än grönsakerna/rotfrukterna kan det vara en god idé att förkoka eller köra in dom i ugnen, så blir allt färdigt samtidigt när du värmer på fiskpaketen.
Man kan ju använda sig av den slags fisk man har tillgång till eller gillar bäst. Men kom ihåg att inte köra fiskpaketen för länge, fisken får inte bli torr och tråkig. Har du tillgång till en termometer rekommenderar jag att du använder den för bästa resultat. Fisken är klar vid 56 °C. Men kom ihåg att den ofta går upp någon grad när du tagit ut den ur ugnen. Så vid 54 grader skulle jag ta ut fisken. Då blir den sådär perfekt. Har du ingen termometer brukar fisken vara klar efter ca 10 minuter på grillen eller 15 minuter i ugnen.
Innan jag knöt ihop mina fiskpaket la jag på en rejäl klick kryddsmör som i värmen sedan smälte ned över fisk och grönsaker. Det gav en himla god smak!
Lax och torskpaket 4 st,
2 medelstora potatisar
2 morötter
1 zucchini
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
salt & peppar
2 laxfiléer
2 bitar torskrygg
salladslök
citron
salt och peppar
kryddsmör
Skala potatis och morötter, skär dom tillsammans med zucchini i mindre bitar och lägg på en ugnsplåt. Skiva rödlöken och finhacka vitlöken. Blanda detta med övriga grönsaker. Smaksätt med salt och peppar. Ugnsbaka grönsakerna i 225 °C i cirka 30 minuter eller tills de börjat få färg och mjuknat.
Lägg ut fyra bitar aluminiumfolie och fördela grönsakerna på arken. Lägg på en bit fisk. Skär kryddsmöret i bitar och lägg ovan på fisken. Finhaka lite salladslök och strö över. Avsluta med att pressa över citronsaft och krydda med salt och peppar. Så här långt kan du förbereda i förväg och bara lägga in fiskpaketen i kylen. Tag fram dom cirka 15 minuter innan de ska åka in i ugnen eller på grillen.
Lägg på en het grill i cirka 10 minuter (öppna försiktigt ett paket och kolla så att fisken är klar) eller värm ugnen 225°C och kör fiskpaketen i cirka 15 minuter.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Cecilia
8 år sedan

Älskar fiskpaket, så smidigt. Brukar öven koka mina i kastrull tillsammans med potatis 🙂

fargadeagg

Nästa inlägg

Färga ägg

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x