5 goda recept att baka till mors dag

rulltårta med hallon
Fira mors dag på söndag med att baka något gott! Idag har jag plockat fram 5 fantastiska recept som passar att bjuda lilla mamma på.
Först ut är receptet på den här klassiska rulltårtan. Jag tycker rulltårta är något vi lätt glömmer bort bland alla nya bakverk som dyker upp. Men att göra en rulltårta är både enkelt, går snabbt och sedan går den att variera i det oändliga. Här har jag fyllt rulltårtan med hallon och grädde, en riktigt god kombination! Bakar jag och barnen tillsammans blir det ofta just rulltårta. Dom tycket det är jättegott och så är det lagom avancerat så alla kan vara med.
Jag tycker om högtidsdagar som dessa, det är fint att få fira och uppmärksamma människor som betyder lite extra mycket för oss. Men ibland landet vara svårt att veta vad man ska köpa. Sitter du också och funderar, ja då tycker jag du ska beställa ett Morsdagspaket från UNICEF.  Morsdagpaketet innehåller 8 doser vaccin som ger barn skydd mot mässling och polio, två myggnät som skyddar mot till exempel malaria, 30 påsar nötkräm som kan rädda ett undernärt barns liv, 70 påsar vätskeersättning mot uttorkning och 1 000 vattenreningstabletter som renar smutsigt vatten och ger fler barn rent vatten att dricka.

pavlova
Recept nr 2 som jag tycker passar utmärkt att bjuda mamma på är de här underbara pavlovorna! Alltså vilken dröm! Seg chokladmaräng, grädde och färska bär. JA TACK!
enkel ananaspaj
Den klassiska ananaspajen är ett garanterat säkert kort. Jag har faktiskt inte stött på någon som inte  gillar den här. Bjud på pajen när den är lite ljummen och servera en stor kula vaniljglass till!
mazarinkaka, mazarintårta
Överraska med något lite oväntat till kaffet på mors dag, vad sägs om en mazarinkaka? Den här är så god och det är kul att bjuda på något annorlunda ibland!
rabarbersmulpaj med hemgjord vaniljvisp
Våren är ju ändå rabarberns storhetstid, så passa på att njuta av de första späda rabarbern och gör en härlig rabarberpaj av dom. Här har rabarbern fått sällskap av jordgubbar, lime och ingefära. Vilken oslagbar kombination alltså! Lyxa sedan till det ordentligt genom att vispa ihop en hemgjord vaniljvisp. Helt makalöst gott, jag lovar!
 
Hur ska ni fira mors dag? Min lilla mor har ju även äran att fylla år på mors dag i år, så henne firar vi dubbelt upp! Själv hoppas jag på att bli firad med en fin frukost. Kanske på altanen om vädret håller i sig!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
vegetarisk pytt i panna

Nästa inlägg

Billiga veckan-veckans mat

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x