5 goda kycklingrecept-veckans mat

kycklingratäng med ajvar
Ny vecka och dags för en planering av veckans mat. Ni gillar när jag plockar ihop temaveckor, så den här veckan tipsar jag om 5 goda kycklingrecept. Kyckling är himla bra vardagsmat som går enkelt att laga, det blir gott och brukar passa hela familjen. En av mina favoritkombinationer är kyckling och ajvar. Det är faktiskt svårslaget! Så när jag gör den här underbara kycklingratängen med ajvar ja då brukar hela familjen äta massor.
Jag äter gärna en härlig sallad till men barnen brukar föredra råris eller matvete. Perfekt mat som sköter sig själv i ugnen, precis som man vill ha vardagsmaten!
kycklinggryta med smaksatt creme fraîche
För några år sedan var kycklinggryta något jag lagande fler gånger i veckan. På senare tid har jag kommit av mig lite, men här om veckan gjorde jag den här enkla men väldigt goda kycklinggrytan. Jag använde en smaksatt creme fraîche för att få lite extra god smak. Vilken creme fraîche man väljer är en smaksak. Här tog jag själv en som var smaksatt med örter, det är en favorit hos oss. Men även basilika/soltorkade tomater gör sig utmärkt bra i grytor!
snabb kycklingpasta
En snabblagad pasta kan vara räddaren i nöden när man vill bjuda på något gott men lättlagat. Just pasta är bara bjudmat tycker jag då det idag finns så många olika varianter av pasta. Äter man inte gluten, kör då på en bönpasta eller liknande! Den här krämiga kycklingpastan går superfort att göra och blir bara så god. Ni måste testa!
 
kycklingpanna med svamp
En typisk Linnéa-middag som innehåller en riktigt kylskåpsrensning. Jag gillar verkligen sådan mat. Dels är det här jag upptäcker nya smakkombinationer, nya sätt att tänka och laga mat på. Men också för att jag hatar att slänga mat. Gör man en riktigt rensning av kyl/frys och skafferi kan man ta vara på massor av mat man kanske annars hade slängt. Så här har ni min krämiga kycklingpanna med svamp. Så god!
crock pot kyckling nachos
Förra sommarens stora favorit, ostgratinerade kycklingnatchos. Gissa hur gott det här var? Kycklingen har jag tillagat i min Crock Pot. Otroligt smidigt att låta den göra arbetet och när det är dags för middag behöver man bara lägga upp allt i en form och gratinera.
Det här måste vi verkligen äta snart igen!
chokladbollstårta med chokladbollar jordgubbar
Avsluta veckan med något riktigt, riktigt smarrigt!! Som en maffig och lyxig chokladbollstårta tillexempel. Jag säger bara en sak. Ni måste testa att baka den här!!!

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
glutenfria zucchiniplättar med fetaost

Nästa inlägg

Zucchiniplättar med fetaost

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x