Kyckling med pesto

kyckling med pesto och fetaost
Snabblagad kyckling med pesto är en riktigt lättlagad och god favorit här hemma.
Pesto är precis som ajvar något jag ofta har hemma. Det är en fin genväg till att snabbt kunna laga supergod, nyttig och enkel vardagsmat. Just pesto finns ju i en rad uppsjö varianter, men jag brukar lägga någon krona extra för att få en riktigt god pesto. Som innehåller det den ska innehålla och inte massa annat.
Har man tid och ork är det ju ganska enkelt att göra sin egen pesto.
Men iallafall när jag står där en stressig onsdagseftermiddag finns inte riktigt orken att göra egen pesto, då är det fint att det finns en färdigvariant att ta till!
kyckling med pesto och fetaost
De senaste dagarna har verkligen gått i ett här hemma. Tisdagen innebar ledig dag för hela familjen då det var 6 juni. Jag hade tänkt att jobba undan lite, men då det sprack upp och blev en himla fin sommardag valde jag att vara ute och fixa i trädgården istället. Vilket såklart förde med sig en hel del extrajobb i går. Jag hade ett stort midsommarjobb som skulle klaras av och ute blåste det full storm! Mina planer om att ta fina midsommarbilder mot det vita altanräcket med den härligt gröna gräsmattan i bakgrunden fick jag helt enkelt slopa. Jag fick ställa upp vår altandörr som vinskydd för att allt inte skulle blåsa bort. Och sen, då kom regnet! Herre jösses vad det blåste och regnade. Och där stod jag och fotograferade midsommarmat. Men som tur var sprack det upp mot kvällen och ljuset kom tillbaka så jag kunde fortsätta fotografera lite andra jobb efter middagen.
Och så middagen då, det blev den här helt makalöst goda kycklingen med pesto. En riktigt enkel och god vardagsrätt som jag lagat i olika varianter massor med gånger.
Till kycklingen kan du servera allt från råris, till pasta eller blomkålsris. Allt efter vad du själv gillar!
 
Kyckling med pesto:
700 g delade kycklingfiléer
2 dl kycklingbuljong (1/2 tärning+vatten går bra)
3 msk grön pesto
2 dl creme fraiche
1 röd paprika
körsbärstomater
1 fp fetaost
färska örter (jag tog basilika och persilja)
svartpeppar
 
Om du inte har delade kycklingfiléer. dela dom på mitten så du får tunna filéer.
Bryn dom hastigt i omgångar i en het panna. Lägg all kyckling i stekpannan och slå på buljongen. Låt koka i cirka 5-10 minuter eller tills kycklingen är klar. Tillsätt pesto och creme fraîche. Skär ner paprikan i mindre bitar och låt den koka med tillsammans med tomaterna. När allt kokat ihop några minuter, smula över fetaost. Avsluta med att strö finhackade örter över och krydda med lite svartpeppar.

10
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
4 år sedan

[…] Linneas skafferi har räddat många av våra middagsstunder. Hennes kycklinggryta med pesto är så god. Jag äter den med en bit fetaost till. Gott! Här hittar ni receptet https://www.linneasskafferi.se/2017/06/08/kyckling-med-pesto/ […]

klassisk köttfärsås med pasta

Nästa inlägg

5 familjefavoriter- veckans mat

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x