Veckans mat- vegetariska veckan

glutenfria zucchiniplättar med fetaost
Idag anordnas för tredje året i rad World Meat Free Day, En dag som inte handlar om att alla alltid ska avstå från kött, utan om att inspirera till att äta mer växtbaserat. Genom att ersätta kött med växtbaserat protein vid en enda måltid, den 12:e juni, visar vi tillsammans vad lite som krävs – och vilken enorm skillnad det gör för planeten. Räkna själv här vad effekterna blir:  På Sidan finns massor av matnyttig information, ni hittar länkar till Jamie Olivers bästa vego-recept och mycket mer!
Jag tänkte också dra mitt strå till stacken och därför är det bara köttfria recept i veckans mat. Dessutom har jag valt ut mina 5 absoluta favoriter när det kommer till vegetariska recept.
Först ut är en av mina nyaste favoriter, zucchiniplätttar. Små, runda fina plättar med fetaost. Supergod och perfekt sommarmat om man frågar mig!vegetarisk stroganoff med morors och halloumi
När jag skapar vegetariska recept är jag inte så mycket för att byta ut korven mot en vegetarisk korv, eller köttfärsen mot annan växtbaserad färs. Däremot gillar jag att använda halloumi. När alla andra steker på korv eller köttbullar, då byter jag enkelt ut det mot halloumi. Eller som här, där jag gjort en supergod stroganoff med halloumi och morot. En perfekt vardagsrätt!
 
linssoppa med kokosmjölk
Soppa kan många tycka är en maträtt som gör sig bäst kyliga höst och vinterdagar. Men den här mumsiga linssoppan kan man faktiskt servera både kall och varm. Och kall gör den sig utmärkt bra så här på sommaren!
hasselbackszucchini med fetaost
En annan klar favorit som passar oavsett om man äter vegetariskt eller inte är hasselbakszucchini, Super gott till grillat eller bara till en matig sallad. Perfekt mat så här på sommaren!
Biffar gjorda på halloumi, morot och ajvar
Halloumibiffar med morot och ajvar. Passar lika bra till fredagsmyset som helglunchen eller på en buffé. Enkelt och otroligt gott! Servera i hamburgerbröd, i pitabröd eller som dom är tillsammans med en mumsig sallad.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
kyckling med pesto och fetaost

Nästa inlägg

Kyckling med pesto

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x