5 sommarmiddagar- Veckans mat

tunna pannkakor

Ny vecka och ny planering inför veckans mat. Idag har jag plockat fram 5 sommarmiddagar att laga i veckan. Och vad menar jag då med sommarmat? Jo antingen något som känns riktigt somrigt, som kycklingklubbor med en enkel potatissallad. Eller sådär rysligt lättlagad mat. Som fyll zucchini..

Eller riktigt tunna pannkakor. Vilka barn blir inte själaglada när det vankas hemgjorda pannkakor? Gör en extra stor omgång, det är perfekt att ha i frysen och sedan ta med och äta kalla på stranden eller i parken. Hur bra som helst!

sommarsallad

Sallad, typisk sommarmat för mig. Rensa igenom kylen och blanda ihop de grönsaker och rotfrukter du hittar till en härlig sommarsallad. Ät som huvudrätt eller köp en grillad kyckling att ha till. Perfekt sommarmat!

kycklingklubbor i crock pot

Kycklingklubbor är något som alltid går hem hemma hos oss. Lätt att variera och perfekt att ha som picknick-mat eller bara som en lätt middag. Gör en god potatissallad till och en kall, enkel sås.

Ugnsbakad fylld zucchini

Dela, skrapa ur, fyll med godsaker och så in i ugnen. Det låter lätt va? Och det är det också! Här har jag gjort fyllda zucchini med tomat, paprika, purjo och bacon. Men ta de råvaror du gillar bäst. Så enkelt och supergott!

Hamburgare fyllda med mozzarella

Grillade hamburgare. Finns det något som andas mer sommar än det?  Jag har aldrig i lök eller ägg i mina burgare. Jag kör bara på ren färs och sedan massa kryddor. Du får då de absolut godaste burgarna. Jag lovar! Dessa har jag dessutom fyllt med härlig mozzarella. MUMS!

Till hemgjorda hamburgare finns det nog inget godare än cole slaw och grillad majs.

enkel rabarberkaka

Hos oss växer rabarbern som aldrig förr. Och vad passar då bättre att göra än en enkel rabarberkaka? Den här är nog min favorit bland de rabarberpajen och kakor jag bakat ändå. I all sin enkelhet är den bara så god!

Vad äter ni helst så här en härlig sommarvecka?

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
pestosås med yoghurt

Nästa inlägg

Pestosås

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x