5 recept på god vardagsmat

chili sin carne vegetariskt i crock pot
Ännu en ny vecka står för dörren. Med inte ens två veckor kvar till jul börjar jag känna att mycket fokus ligger just nu på julmat och julbakning. Men, man måste ju ändå äta den här vardagsmaten. Så den här veckan har jag plockat ihop ett gäng av mina favoritrecept här på Linnéas Skafferi. Enkel och vällagad vardagsmat.
Första receptet är på chili sin carne det är enda receptet som vill ha lite tid på sig att bli klart i dagens middagstips. Jag brukar använda min Crock Pot och låta den gå länge, länge på låg värme. Har man ingen slökokare går det utmärkt att låta grytan koka på spisen eller i ugnen på låg värme. Perfekt att blanda i ordning och låta stå och puttra på kvällen och sedan bara värma på dagen efter. Jag älskar att komma hem och ha maten i stort sett klar. Helt plötsligt frigörs nästan en timme på eftermiddagen som man kan spendera med barnen. <3
pasta med kyckling och pesto
Den här kycklingrätten åt jag för massor av år sedan på en restaurang. Jag har försökt efterskapa receptet så som jag mins det. Enkel och god vardagsmat! Jag använde bönpasta, men det är självklart fritt att använda vilken pasta man vill 🙂
enkel gryta med ajvar, kyckling brysselkål
Ajvar är precis som pesto en stapelvara hemma hos oss. Har jag det hemma kan jag alltid laga till något gott till middag! Den här grytan med ajvar är en maträtt jag ofta lagar när jag har noll inspiration. Få ingredienser och lättlagat. Så vill jag ha det på vardagen!
zucchini i ugn
Jag längtar lite efter sommarens enkla matlagning. Så ibland mins jag tillbaka på varma sommarkvällar och så lagar jag fylld zucchini. I somras tillagade jag dessa på grillen. Grymt gott!
Men det går precis lika bra att köra dom i ugnen. Variera fyllningen efter tycke och smak. De här är vegetariska.
kotlettgryta med svamp
Ett väldigt populärt recept här på bloggen är den här kotlettgrytan. Så enkel och god. Äter du inte fläsk går det bra att ha i tofu eller steka på halloumi och ha istället.. Eller stora vita bönor. De flesta recept går faktiskt att göra om till vegetariska utan så stor ansträngning.
 
budapestrulle saffran
 
Har ni inte testat min budapestrulle med saffran än är det hög tid att ni gör det nu! Så grymt god och kul med lite variation till julfikat <3
 
Ha en riktigt härlig måndag nu! Och glöm inte bort att tävla om en KitchenAid!!!!!
 

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
saffranssnittar med vit choklad

Nästa inlägg

Saffranssnittar med vit choklad

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x