6 goda tillbehör

picklad rödlök snabbinlagd rödlök

Ibland är det verkligen tillbehören som gör maten. Kanske är det den där extra twisten man får till genom att servera picklad rödlök till som gör att det blir en riktig fullträff. Eller så inser man att man får fram en helt ny maträtt bara genom att byta ut den gamla vanliga såsen mot en annan. Därför tänkte jag idag tipsa er om 6 goda tillbehör som verkligen lyfter vilken vardagsmiddag som helst!
Picklad rödlök var något som vi bara för ett par år sedan knappt viste vad det var. Men vips så serverades picklade rödlök på varenda Stockholms krog som var värd att nämnas. För att inte tala om hur många varianter av picklad rödlök som syntes överallt i alla flöden. Men denna lilla goda inlagda lök kom liksom för att stanna. Precis lika god nu som då och passar lika bra att servera till tacos som en hamburgare, köttbiten eller en vegetarisk sallad. Det är dessutom världens bästa gå bort present tycker jag! ajvardipp
En sak som smått revolutionerade min matlagning var när jag upptäckte ajvar. En produkt jag inte alls varit van att laga mat med. Men så köpte jag hem en burk, och jisses så användbart det är. Jag har det i ungefär allt. Med sin lite kryddiga men ändå väldigt snälla och milda smak passar den utmärkt att ha i både tomatsåsen och som här, i en härlig dippsås som fungerar utmärkt att servera till en sallad eller varför inte till kyckling? Så otroligt användbart och gott!
fetaoströran, fetaostsås
En storfavorit hos oss sedan många, många år tillbaka är fetaoströra. En klassiker till sommarens alla grillkvällar, men den passar verkligen otroligt bra till det mesta man vill ha sås till. Och det är väl i stort sett allt, eller hur? Fräscht och otroligt enkelt att göra!
treveckorssalladFör att underlätta för sig i vardagen så är det otroligt smidigt att ha färdig sallad att bara ta fram ur kylen. Inget hackande och pickande precis innan maten. Då är treveckorssallad räddningen. Perfekt att göra på helgen och så har man en riktigt god sallad som lyfter vilken halvtrist vardagsmiddag som helst!
pestosås med yoghurt
Precis som med fetaoströran är den här pestosåsen en riktig kär gammal favorit. Från början åt vi den ofta till lax i ugn. Men efterhand blev det en favoritsås som passar till allt! Ruskigt enkel att göra är det dessutom. Väl värd att testa!
hemgjord guacamole
Kanske den allra mest klassiska dippsåsen av dom alla, guacamole. Gott till sallad, tacos eller att dippa grönsaker eller chips i.Men lova mig för guds skull att ni inte köper färdig i burk från affären. Oftast innehåller den väldigt lite avokado. Eller ingen alls. Bara massa annat konstigt. Som en klok man sa, köp råvaror, inte matvaror!
Hittar du bara rätt mogen avokado (som i sig kan vara ett helt företag) så mixar du ihop den här godingen på bara ett par minuter!
 
Har du något tillbehör som du tycker lyfter din matlagning och som du ofta gör? Tipsa mig gärna då, är alltid kul att testa nytt!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Citronkladdkaka

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x