5 lättlagade middagar i sommarvärmen

Biffar gjorda på halloumi, morot och ajvar
Hej från ett soligt och fint Berlin <3
Idag skiner solen för fullt, men i helgen har det faktiskt varit halvmulet och lite svalare, vilket har varit så skönt! Hemma i Sverige hade det varit så varmt i helgen. Men det har varit helt ok med lite väderomslag här.  Så vi klagar inte! Idag skiner som sagt solen och vi tänkte bada lite. Det känns som en lagom aktivitet för dagen.
Den ständiga frågan i sommarhettan är ju vad man ska orka laga för middag. Även jag brottas med det. Jag orkar och vill inte stå i köket. Så jag tänkte att även denna vecka kör vi lite enklare matlagning som tema. Nämligen 5 lättlagade middagar i sommarvärmen. Det kan väl passa va?
Först ut halloumibiffar. Bara att grovrivna morötter och halloumi, göra till biffar och tillaga i ugnen. Server i pitabröd, till en stor sallad eller varför inte till pasta?
 
lax i ugn med fetaost pesto
Lättlagad fisk i ugn är otroligt smidig vardagsmat tycker jag. Den här laxen är både lättlagad, går fort att göra och fungerar precis lika bra att äta halvljummen som kall. Vilket kan vara gott när man inte är sugen på så varm mat. Lax i ugn med fetaost och pestosötpotatis och kikärtsgryta med kokosmjölk
Man kan tycka att sötpotatis och kikärtsgryta är något som hör höst och vinter till. Men igår lagade vi en variant på denna, lät den bli ganska sval och åt med quinoa och sallad. Perfekt lagad mat efter en hel dag på språng. Du kan med fördes förbereda den dagen innan och bara värma upp.

Att bara blanda ihop av de grönsaker och rotfrukter man har och sedan köra in dom i ugnen, smaksätta med tillexempel fetaost, färska örter och jordgubbar, det kan vara den bästa sommarmaten. Perfekt sätt att ta tillvara på alla slattar av grönsaker som blir i kylen. Eller om tex paprikan börjar lite mjuk. Då får den nytt liv i den här maten. Sånt gillar jag 🙂 En enkel, men ändå matig sallad med grönsaker. Så gott!
kycklingratäng med ajvar
Ajvar är min räddare i nöden hemma. Vad gjorde jag utan en burk stående i skafferiet? Perfekt att ta till när ma inte riktigt vet vad man ska smaksätta maten med. Funkar i allt från såser till röror och som här. i en kycklinggratäng. Stek bara på kyckling och lök. I med allt och lite andra ingredienser i en ugnsfast form och in i ugnen. Och du har middagen klar utan allt för stor ansträngning!  Fint va?
Nu blir det frukost här hos min syster, sen har vi som sagt lovat barnen att bada och köpa solglasögon. I eftermiddag måste jag avsätta lite tid för att jobba. Och ikväll är det sista kvällen här innan vi flyger hem till Sverige igen i morgon. Dagar på språng flyger i väg, Det är ett som är säkert.
Vad brukar ni göra för lättlagad mat så här på sommaren?

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emma T
5 år sedan

Lätt hänt att inte äta något i värmen på hela dagen och sedan märka att man är vrålhungrig på kvällen… Annars blir det mest råa grönsaker och tahini i värmen, men med din inspiration ökade just chansen att det blir halloumibiffar 🙂

brynt smör jordgubb och rabarberkaka rabarberpaj vaniljvisp

Nästa inlägg

Jordgubb och rabarberkaka med brynt smör

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x