5 recept på sommarmat

vegetariska sötpotatisbiffar med kikärtor
Nu verkar många ha gått på semester. Och i ärlighetens namn känner jag lite panik inför det här med att laga mat i sommar. När man kommer ur de vanliga rutinerna är det som om allt liksom faller. Jag handlar inte som jag brukar, vilket gör att det inte finns speciellt mycket hemma att laga mat av. Vilket resulterar i att det är rätt svårt att få fram lättlagad mat när alla helt plötsligt är dödshungriga efter en heldag på stranden. Men jag vet ju att det finns så mycket lättlagad mat att göra. Eller mat som man enkelt kan laga till mycket av och bara ta fram ur frysen. Ett annat krav på sommarmaten som jag har är att den inte ska kännas allt för mastig.
Så idag har jag plockat ihop en lista på 5 recept på sommarmat som är lättlagade och/eller passar bra att laga mycket av och frysa in.
Sötpotatisbiffar med kikärtor är ett sådant där typiskt bra sommarrecept. Krydda med familjens favoritkryddor och gör gärna en dubbel sats så du kan frysa in hälften. Perfekt att ta fram och bara värma på. Ät med pasta, till en sallad eller som vegetariska burgare!
fisktacos mangosalsa
Vill man lyxa till det lite men ändå äta ruskigt lättlagad mat, ja då är fisktacos med mangosalsa det givna alternativet. Mer lättlagat än såhär blir det ju knappast. Passar perfekt till ett välfyllt vitt vin efter en het sommardag!
kyckling med pesto och fetaost
En supersnabb och otroligt lättlagad vardagsrätt är kyckling med pesto. Har man bara tinad kyckling så går det på ett litet kick att få ihop middagen.
vegetarisk, vegansk, linsbolognese
En av familjens nya favoriträtter i sommar är linsbolognese. Jag försöker alltid ha ett par paket krossade tomater, röda linser och pasta hemma. Då vet man att man kan få till en enkel men vällagad middag. Idag hade jag ingen parmesan hemma, men istället smulade vi massor av fetaost även, det blev också supergott!
fiskburgare lax torsk fiskbiffar
Ett fiskrecept till men måste bara tipsa om de här lättlagade fiskburgarna. Och precis som med sötpotatisbiffarna är de här perfekta att göra ett helt lass av och frysa in. De är dessutom supergoda!
Vad lagar ni för gott så här på sommaren? Tipsa gärna för just nu behöver även jag all den inspiration jag kan få <3

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bröllop linnea sebastian

Nästa inlägg

Idag firar vi!

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x