Lättlagade fiskburgare

fiskburgare lax torsk
Jag har länge velat dela med mig av mitt bästa recept på fiskburgare. Men det har liksom under alla år här på Linnéas Skafferi blivit av. Men nu äntligen! Jag tycker fiskburgare eller fiskbiffar om man så vill är ett perfekt sätt att variera sitt fiskintag på. Nu har jag inga problem med att få i mina barn just fisk, men även dom uppskattade variationen. För det är rätt  lätt att även vi äter ungefär samma slags fisk vecka efter vecka.
Fiskburgare kan man ju servera som klassiska hamburgare om man vill, till kokt potatis med en kall sås eller som här, till quinoa, grönsaker och en ärthummus.
fiskburgare lax torsk
Nu har vi varit här nere i Spanien sen i fredags mitt på dagen. Och igår sa faktiskt Axel att han längtade hem för han ville äta torskrygg.. Inser att det inte är alla snart 7-åringars dra, men det var vad han längtade efter skrutten. Sedan åkte han på enrejäl sväng matförgiftning eller solsting. Trött och matt hela eftermiddagen igår, sedan började hans mage krångla och han fick feber. Så vi har varit uppe en stor del av natten och sprungit fram och tillbaka på toa. Lillebror däremot, han passade på att sova 14 timmar i natt och vaknade synnerligen utsövd och pigg. En finfin kombination kan jag säga..
Men idag har Axel tagit det lugnt i skuggan. Vilat och lyssnat på lite ljudbok. Ett par svängar i poolen och en stund vid lekplatsen. Men sedan tillbaka till skuggan. Så i natt hoppas vi på lite bättre sömn, så vi kan vakna pigga och glada igen i morgon.fiskburgare lax torsk
 
Jag brukar försöka hålla mina fiskburgare rätt enkla. Utan allt för många ingredienser och smaker. Jag tycker det blir allra bäst så.
Vill man inte servera ärthummus till kan man såklart göra helt vanlig hummus, eller någon vit kall sås. Det är också gott till! Ett plus är att dessa fiskburgare är helt glutenfria, steker man dom dessutom i mjölkfritt smör blir de även mjölkfria. Bra va!
Jag använder helst både lax och torsk, men man kan självklart göra som man vill och ta av det man gillar bäst.
 
Fiskburgare 4 port:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 800 g fisk (hälften lax hälften torsk)
2 ägg
2 msk dill
1 knippe färsk persilja
saft från 1/2 citron
salt & svartpeppar
ett par stänk fisksås
Skala och klyfta lök och vitlök. Lägg i en matberedare och mixa. Tillsätt fisk, ägg, dill och persilja. Mixa till en relativt slät smet. Smaka av med salt, svartpeppar och ett par stänk fisksås. Rör om väl.
Forma till biffar med hjälp av händerna. Lägg direkt ner i en varm stekpanna med en klick smör. Känns smeten för kletig? Blöt händerna med kallt vatten mellan varje biff.
Stek tills de fått fin yta på ena sidan, vänd om och sänk värmen något.Låt steka helt klart. Upprepa med resterande smet.
Servera quinoa, grönsaker och en kall sås eller ärthummus till.
Andra goda fiskrecept jag kan rekommendera:

6
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Stephanie
Stephanie
6 år sedan

Gjorde dessa till middag idag och de blev väldigt uppskattade av hela familjen. T.o.m vår 3-åring åt dem och han äter ALDRIG fisk 😊. Tack för receptet och en jättebra blogg!

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Stephanie
6 år sedan

Åh så roligt att höra <3

Emma
Emma
5 år sedan

Ser fantastiskt gott ut! Har du receptet på ärthummusen också?:)

linssoppa med kokosmjölk

Nästa inlägg

5 snabba middagar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x