5 enkla fiskrecept

fiskgratäng med blomkålsmos
Måndag och en ny vecka har precis startat. Och självklart hittar ni som vanligt tips på lite härlig vardagsmat här på Linnéas Skafferi. En sak ni verkligen gillar är olika recept på fisk. Så jag tänkte, att idag delar jag med mig av 5 enkla fiskrecept! Hur låter det? Idag kan ni alltså läsa om allt från min bästa fiskgratäng, till hemgjorda fiskpinnar och fiskpaket. Fint va?
Först ut är receptet på fiskgratäng. Här har jag gjort en storfavorit, som jag istället för det klassiska potatismoset har gjort ett blomkålsmos till. Otroligt gott! Och lite kul att kunna variera sig!
Idag är jag rätt slut som artist! Efter 3 otroligt intensiva dagar på Sthlm Food & Wine. Jag kände mig oförskämt pigg i morse när Sebastian väckte mig. Men när resten av familjen gått ut genom ytterdörren var det som om luften gick ur mig. Så idag har jag tagit det lugnt. Ätit frukost hos mamma, haft lite telefonmöte och sedan blev jag bjuden på lunch hos min bästa Anna. Nu ska jag få fram lite middag till oss alla och sedan väntar ett par timmars kvällsjobb när barnen somnat.
lax i citronsås, fisk i ugn
Ett av de mest populära fiskrecepten här på Linnéas Skafferi har blivit den här. Lax i citronsås. Så galet enkelt! Och riktigt gott. Perfekt vardagsmat.
hemmagjorda fiskpinnar i ugn
Att göra egna fiskpinnar kan tyckas vara lite väl präktigt va? Men sanningen är att det varken är krångligt eller tar speciellt mycket tid. Jag kör nämligen alltid mina fiskpinnar i ugnen! Hur smidigt som helst! Fiskpinnar serveras helst till en kall sås. Och så massa grönsaker. MUMS!

Olika sorters fiskpaket är perfekt mat att bjuda på! Jag burkar tänka tacosprincipen. Alla får själva plocka i vad de vill i sina paket. Då blir förhoppningsvis alla nöjda och glada också. Eller hur?
ångad lax i ugn
I somras kom jag på att jag kunde ånga lax i ugnen (alltså jag har ingen ugn med ångfunktion….). Och sedan dess är det här en av mina favoriter. Passar perfekt att äta såväl sommar som vinter!
Vi ska faktiskt äta fisk idag. Axel önskade sig torskrygg. Så torskrygg blir det. Jag brukar i vanliga fall steka den, men testar idag att tillaga den i ugnen istället. Blir det bra- ja då kommer det upp ett recept här nästa vecka kanske 🙂
 
Nej nu är potatisen snart klar, så det är dags att duka! Jag hippas ni alla haft en riktigt härlig måndag. Jag såg faktiskt solen ett par minuter idag. YEY!!!
 

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
sanne
5 år sedan

👍

pepparkakskladdkaka

Nästa inlägg

Kladdkakans dag- 5 goda recept

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x