6 recept till första advent

adventsmingel, dessert, efterrätt jul
Hej i vintermörkret! Idag är en sådan där dag som det inte kommer att bli ljust på hela dagen känns det som. Men det gör inget, för idag är det sista november och i morgon får julstökandet börja på riktigt! På söndag är det första advent och jag antar att det är många som ska ha glöggmingel eller bjuda hem familj och vänner på adventsfika på söndag kanske? Därför kände jaga tt det passade fint med ett helt inlägg fyllt med bara massa godsaker. 6 recept till första advent.  Allt från enkel saffransfudge till pepparkaksgrottor med Dumle och världens godaste saffranskaka.
Först ut är ett av novembers mest uppskattade inlägg. Nämligen min enkla juldessert. Perfekt till glöggminglet eller på julafton!
sockerkaka, saffran, kaka, advent saffranssockerkaka
En saffranskaka som ni redan är många som provbakat är denna. Och jag har fått så otroligt många fina kommentarer om den! I receptet ska det vara apelsinblommsvatten, eller rosenvatten. Jag har hittat det på mitt vanliga ICA. Men det går såklart att baka den utan det också! Skippa lussebullarna till helgen och baka den här istället!
saffransfudge
Visst får man tjuvstarta lite med julgodiset redan nu? Isåfall skulle jag göra saffransfudge. Riktigt enkelt och så otroligt gott. Har ni inte testat, så måste ni det!

Baka något som håller länge (om ni inte äter upp dom förstås)! Saffransbiscotti är otroligt gott till en kopp kaffe eller till lite glögg.
recept klassisk mjuk pepparkaka
En annan favorit hos många är mjuk pepparkaka. Saftigt och gott, speciellt med en klick grädde och lite lingon till!
pepparkaksgrottor-
Vill man baka lite småkakor att ha i frysen och ta fram när det vankas fika är pepparkaksgrottor med Dumle ett otroligt bra alternativ, tycker jag 🙂 Så här till jul brukar det finnas Dumle med pepparkakssmak som jag använt här. Men det går såklart bra med helt vanlig Dumle också!
 
Idag tänkte jag att vi skulle baka pepparkakor här hemma när Axel kommer från skolan. Det blir en fin start på adventshelgen!
 
Har ni några planer för första advent?

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Petter
4 år sedan

Supermycket smaskigt 🙂 Snart är det dags för första advent igen!

vegetarisk lasagne. vego

Nästa inlägg

Vegetarisk lasagne

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x