5 lättlagade vegetariska middagar

vego, ajvarsås
Hej måndag och hej december! Visst är det lite märkligt att det redan är första veckan i december. Jag tycker november har varit hanterbar. För mig har den inte rusat fram utan liksom mest tuffat på. Lite lagom fort sådär. Men jag vet, att nu är det 100 km i timmen som gäller under december. Helgerna är uppbokade och alla har sjukt mycket att göra. Men sedan kommer den äntligen, den efterlängtade julledigheten. Barnen går ju på jullov redan den 20/12. Så då ska allt jobb vara klart och inlämnat. Jag inser att det blir ett par intensiva veckor här framöver! Då är det skönt att göra en planering av vardagsmaten. Att göra en veckomeny. För hur det än är, så måste man ju äta vardagsmat också. Även om man helst bara frossar i julmat och julgodis så här års. Därför har jag den här veckan valt ut 5 lättlagade vegetariska middagar. Mat som de flesta i familjen glatt brukar äta. Om nu inte Isac bara bestämt sig för att inte äta. Då spelar det ingen roll vad man bjuder honom på..
 
Först ut är ett recept på vegetariska köttbullar i ajvarsås. Nuförtiden finns det ju riktigt goda vego-bollar att köpa. Men att göra egna är faktiskt inte alls speciellt svårt. Och så kan man ju krydda dom precis som man vill!
 
vegetarisk stroganoff med morot och halloumi
En klassiker här på Linnéas Skafferi vid det här laget är halloumistroganoff. Perfekt vardagsmat! Det här står på listan över favoriträtter hemma hos oss!
enkel vegotacos röda linser
Nuförtiden äter vi aldrig någon annan tacos än den här. Jag har bytt ut all kött-variant mot den här med linser. Oavsett vad jag sedan gör. Funkar till helt vanlig tacos, tacogratäng, tacotårta-ja vad man vill! Det är lättlagat och billigt, hur bra som helst <3
vegetariska sötpotatisbiffar med kikärtor
Jag älskar vegetariska biffar av olika slag. Perfekt till en god sallad, i pitabröd eller i hamburgerbröd! Här har jag gjort biffar med sötpotatis och biffar. Dom är ganska neutrala i smaken och du kan lätt krydda med sådant som just din familj gillar!
vegetarisk lasagne. vego
Vardagsmatens okrönta drottning, det är väl ändå lasagne? Perfekt att göra i ordning och plocka fram och värma på när alla hungriga vill ha mat. Jag använde mig av vegofärs när jag gjorde den här, ett perfekt substitut om du vill familjen att äta lite mer vegetariskt!
Nu har jag precis kommit upp på Loppi-kontoret då det är dags för den årliga julfesten. Ska bli så kul att träffa alla<3

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
knäckklubbor, knäck, knäckstrutar, kolaklubbor, dansukker

Nästa inlägg

Knäckklubbor

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x