Påskkakor

småkakor, påsk, ägg, småkaka
Hej långfredag! Här vaknar vi upp till ännu en solig dag. Riktigt fint.
Idag tänkte jag tipsa er om ett fint litet recept att baka så här i påsktider, nämligen påskkakor. Fina småkakor dekorerade med påskägg. Lätta att baka och väldigt goda till en kopp kaffe i solen, jag lovar!
Jag har nästan alltid småkakor i en burk i köket. Rätt som det är kommer det fikabesök och då är det så bra att bara kunna plocka fram en småkaka sådär att bjuda på <3
småkakor, påsk, ägg, småkaka
Alltså detta väder, hur underbart är det inte? Jag har redan hunnit skaffa mig bonnbränna på armarna och igår satt vi på altanen och åt middag. Vi satt ute till 19.30 innan vi började frysa. När har det hänt i april tidigare här där jag bor? Hur underbart som helst och alla bara njöt!
Idag blir det en lugn dag hemma. Med lite fix inför morgondagens påskmiddag bara. Jag köpte lite blommor på torget igår, så ska nog fixa någon mer kruka på altanen också. Så kul att börja göra fint ute redan nu!
småkakor, påsk, ägg, småkaka
Kakorna är superenkla att baka. Äggen jag dekorerat med är vanliga chokladägg och dom får vara med i ugnen redan från början. Dom lägger jag alltså inte på efteråt eller så.
Vill man går det såklart att lägga på non stop, M&M’s eller annat godis!
 
Påskkakor:
200 g mjukt smör
2 dl strösocker
1 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
1 nypa flingsalt
chokladägg
 
Blanda smör och socker mjukt, Tillsätt ägget. Rör ihop vetemjöl, bakpulver, vanilj och flingsalt i en separat bunke. Vänd ner det och rör till en fin kakdeg. Rulla degen till en avlång rulle och ställ in i kylen i cirka 30 minuter. Tag ut degen och skär i lika stora bitar. Rulla till bollar och placera ut på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till varje kaka lätt och lägg på cirka 3 ägg på varje kaka. Grädda i 175°C i 10-15 minuter, beroende på ugn och storlek på kakor.
Låt svalna på plåten.
 
Perfekt liten kaka till påskens fikastunder!
 
Är du på jakt efter en dessert eller två nu till påskhelgen? Här hittar du 19 smarriga tips!

5
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Tessie - mamma till två döttrar
5 år sedan

Söta de blev! Tack för tips! ♡

matpaj

Nästa inlägg

Påskbuffé

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x