5 goda pajrecept

grönsakspaj
Hej och välkomna tillbaka efter påskledigheten. Jag tog lite ledigt från allt vad sociala medier heter. Inget planerat, det bara blev så. Och det var himla skönt. Mest för att jag alltid är så taggad att komma tillbaka till allt. Att jag fått sakna det lite. En fin känsla ändå. Att få sakna sitt arbete när man tagit lite ledigt! Hemma hos oss har vi fortfarande en del påskmat kvar att äta upp. Men kanske kommer jag få i mig det mesta till lunch. Sedan är det dags att börja laga lite nytt. Jag älskar storhelger. När man lagat massvis av mat som man sedan bara plockar fram i olika variationer under ledigheten. Och man liksom slipper laga mat. Det är riktig lyx för mig!
Något vi börjat äta mer av det senaste halvåret är paj. Det är ju sådan underskattad mat ändå! Lätt att göra vego och perfekt att ha i matlådan också! Så antagligen kommer det dyka upp fler recept på matpaj här under våren. Men redan nu kan vi inspireras av 5 goda pajrecept. Innan påsk gjorde jag den här broccoli och fetaostpajen. Som fler av er redan hunnit göra. Så kul att höra när ni testat mina recept!paj, matpaj, villa puccini, påsk
En paj jag faktiskt lagade till påsk, är den här tomat och mozzarellapajen. Grymt god och jag känner att den kommer garanterat lagas igen under sommaren. tacopaj med creme fraiche
En riktig klassiker som nuförtiden är enkel att göra vegetarisk tack vare Anamas vego-färs är tacopaj. När jag tröttnar ur på att göra klassisk tacos. Då blir det tacopaj istället. En storfavorit hemma hos oss!
paj, matpaj
En paj som passar jag personligen gillar lite extra mycket är den här pajen med fetaost och kräftor. Jag använder mig alltid av färdigskalade kräftstjärtar, så enkelt!. Gillar man inte kräftor går det bra att använda räkor istället!

Ja, jag vet att jag döpt den här pajen till höstpaj. Men den går ju såklart lika bra att laga på våren eller sommaren också! Just det här receptet är det faktiskt snart 9 år sedan jag skrev. Hur galet som helst! Ett liv utan två galna barn, men med två vilda katter och en intensiv unghund.
Förutom matpaj, så finns det ju en hel massa goda dessertpajer också. Som jordgubb och rabarberpaj med brynt smör, no bake snickerspaj, rabarberpaj med hemgjord vaniljvisp eller varför inte min bästa ananaspaj.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
småkakor, påsk, ägg, småkaka

Nästa inlägg

Påskkakor

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x