Laxsallad

sallad, middag mat, recept
Hej i vårsolen! Idag jobbar jag från Stockholm och även här skiner solen som aldrig förr! Så härligt!
Jag vet inte hur det är hemma hos er, men vi jobbar fortfarande lite med resterna av påskmaten. Även om jag med den här lunchen tog slut på den sista laxen i alla fall. Jag gillar när man har kylen full av mat och sedan bara kan plocka fram, komponera nytt och blanda som man vill. Jag funderar helt på om det vore värt att laga ett par rätter på söndagen och sedan ha flera dagar än torsdagar då vi kan äta rester. Att var och en får välja och plocka ihop sin mat. Jag tror faktiskt att hela familjen skulle tycka det var bättre.
Igår blev det en laxsallad av rester. Tillsammans med groddar, sallad, bröd och hummus blev det en himla god lunch ute på altanen! Hade jag haft lite ägg kokta hade dom nog också åkt i skulle jag tro.
sallad, middag mat, recept
Så nu är första dagen efter påsklovet avklarad. Jag kan säga att vi hade två ganska trötta barn igår som vi fick släpa upp ur sängarna på morgonen, men som tack och lov somnade sött på kvällen. På kvällarna läser vi gemensamt för båda barnen, sen går Axel in till sig och lyssnar på ljudbok medan vi har legat kvar med Isac i hans säng och lyssnat på ljudbok tillsammans tills han somnat.
Dagarna med Isac kan vara rätt intensiva och vi har nog helt enkelt känt att vi inte vill lägga på en grej till som han kan bli arg över. Det är inte hela världen att ligga där bredvid honom tills han somnar.
Men så tänkte jag en kväll, vi testar. Han är nämligen inne i en period där han är så stolt över allt han faktiskt klarar själv nu.
Så jag testade, en kväll när han var sådär lagom trött. Det tog tid, men han somnade faktiskt helt själv inne i sin säng. Igår var tredje kvällen och han somnade på mindre än 20 minuter. Mycket nöjd 4 åring och ännu mera nöjda föräldrar!
Många saker vet jag liksom bara löser sig av sig själva med barn. Hade han absolut inte velat somna själv, då hade vi bara tagit det lite senare. Att tvinga fram något man inte är redo för eller verkligen inte vill hjälper ingen av oss.
sallad, middag mat, recept
Men åter till maten! Vi grillade en hel laxsida till påsk. Det är så otroligt smidigt sätt att laga mat till många på! Och just lax passar fint att ha kvar i kylen och göra andra maträtter av. En laxpasta, sallad eller kanske bara äta som det är till ugnsbakade rotsaker och sås.
Det finns massor av sätt att laga hel laxsida på, men så här brukar vi göra.
Hel laxsida på grillen:
1 hel laxsida med skinn
färska örter
salt & svartpeppar
citron
Lägg ut ett ark aluminiumfolie och lägg på fisken. Vik upp små kanter runt om så du har som en liten båt. Finhacka färska örter och strö över fisken tillsammans med salt och peppar. Skiva citronen tunt och placera ut över fisken. Grilla på indirekt värme, under lock  i cirka 20-25 minuter eller tills laxen känns helt klar (det beror helt på hur stor laxbit du har.). Låt svalna helt.
Till min laxsallad hade jag rädisgroddar (lite peppriga i smaken men så goda i en sallad), hummus, gurka, sallad, basilika och bröd.. Men som sagt, ett kokt ägg hade också passat bra till!
 
Har ni några rester kvar efter påsk? Vad gör ni med dom?

4
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sara
5 år sedan

Åh himmel så gott det såg ut! Gravida jag längtar redan klockan 10 efter lunchbrejk, hihi!!
Hungern slår till snabbt och ofta och en sallad på överbliven lax med ett kokt ägg hade suttit fint. Men ingen lax kvar från påsk så här får det bli gårdagens currykyckling, det duger det med,
Tack för tips i alla fall❤️

grönsakspaj

Nästa inlägg

5 goda pajrecept

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x