5 snabba desserter till valborg

rabarbersmulpaj med hemgjord vaniljvisp
Så var Valborg här. Som vanligt kommer det liksom lite överraskande. Jag blir alltid lite förvånad när april blir till maj. För april är ofta en månad som går raketsnabbt. Så man hinner inte helt med. Men för ovanlighetens skull vaknar vi upp till ett soligt och ganska varmt sista april. Annars är det ju mer regel än undantag att det är grått, trist och isande kallt denna dag. Men kanske skulle det hinna ändras under dagen. Här är det så torrt att det inte kommer tändas någon brasa. Men varje år är det stor bilcruising i Sala. Halva stan är avstängd och det brukar vara riktigt mycket folk. Vi har gjort som en ny tradition (tredje året på raken, då är det väl en tradition va?) att gå ut och äta på Valborg. Hur mysigt som helst. Så jag kommer inte stå hemma och laga någon mat ikväll. Men för er som ska det, då tänkte jag tipsa om 5 snabba desserter till Valborg!
Först ut vårens okrönte drottning. Nämligen rabarberpaj med hemgjord vaniljvisp. Så otroligt gott!!
våfflor
Gör barnen riktigt lyckliga och bjud på våfflor med glass och chokladsås till dessert. Vill du inte göra egen glass går det såklart bra att köpa i affären!
snabb cheesecake i glas philadelphiaost
Snabbaste desserten på bloggen är nog min snabba cheesecake i glas. Och kanske den mest uppskattade. God i all sin enkelhet!
fruktfat med nutelladipp
Eller varför inte duka upp ett härligt fat med frukt, kex, nötter och nutelladip! MUMS; MUMS; MUMS säger jag bara!

Har man lite smördeg i frysen kan man alltid trolla fram en gudomligt god dessert på ingen tid alls! Äppelrutor med glass och kolasås är en riktig favorit! Vill man inte använda sig av äpple går det bra med andra frukter och bär också. Snabbt och enkelt. perfekt en sådan här dag då man vill bjuda på något gott men inte har all tid kanske.
Eller så tar ni och bjuder in till första maj-fika i morgon. Det är ju inte helt fel det heller….
 

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
sara
5 år sedan

Ås så jätte god cheesecake i glas var. Och ja väldigt enkel, min sjuåring stod för våran som fick förgylla första maj middagen. Tog ingen bild på hennes underverk tyvärr och ville gärna dela med mig av det ljuvliga receptet så jag tog mig friheten att visa din bild och länka mina bloggare till dig!! Hopas det var okej! Let me know annars så tar jag bort!!!

veganska, middag, mat recept

Nästa inlägg

Lättlagade rödbetsbiffar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x