Flädermojito-en enkel sommardrink

sommardrink, mojito, alkoholfri drink, alkoholfri mojito
Idag kommer jag med ett litet drinktips så här inför midsommar. Nämligen en flädermojito! En otroligt enkel men livsfarligt god drink som passar utmärkt att servera på midsommarfesten. Självklart kan den göras både med och utan alkohol.
Jag brukar skiva ekologiska citrusfrukter och bär på sommaren och frysa in. På det viset kan man använda det att kyla drinkar med, istället för att spä ut med massa is som tillslut smälter. Om man nu inte dricker rysligt fort!
sommardrink, mojito, alkoholfri drink, alkoholfri mojito
Idag väntar en hel del jobb som behöver bli klart nu innan midsommar. Så jag iallafall kan vara nästan ledig i morgon. Det är ju baksidan av detta yrke. Att man aldrig, aldrig blir helt ledig. Men om det mesta är förberett så blir det inte så stor arbetsinsatts i morgon. Då känns det som om vi har annat att dona med. Passade på att åka in och midsommarhandla igår kväll. Det kändes som ett betydligt bättre alternativ än att göra det dagen före midsommar, med två väldigt trötta barn..
Dagens plan är att jobba undan och försöka plocka upp barnen lite tidigare, kanske gå och ta en glass och sen fixa de sista ärendena inför morgondagens firande. Jordgubbar ska köpas och lite annat smått och gått för att få ihop midsommarafton. Insåg även att huset kanske måste få sig en liten vända med dammvippan. Även om Sebastian tycker det är så otroligt onödigt att städa innan man får gäster. Det är ju alltid så mycket stökigare när dom sen går…
sommardrink, mojito, alkoholfri drink, alkoholfri mojito
Flädermojito kan du som sagt göra både med och utan alkohol. Jag tycker ofta alla alkoholfira alternativ blir så fasligt söta och sliskiga. Men den här blir bara så god tack vare all lime. Den som kom på att man kunde tillsätta flädersaft i mojito måste varit något av ett geni! För fläder, rom och lime, det är bara så gott ihop!!
Det bästa med att blanda sina egna drinkar är att man kan göra dom precis hur starka man vill. Smaka dig fram till hur du vill ha just din!
Flädermojito, 2 glas:
2 lime
ca 20 myntablad
10 cl koncentrerad flädersaft
8 cl vit rom
fruktsoda eller sodavatten att toppa upp med
ev is
Skär ena limen i skivor (frys gärna in om du hinner). Pressa saften ur den andra limen. Muddla myntabladen med limesaften (jag brukar använda  skaftet på en träslev att krossa myntabladen med). Tillsätt koncentrerad flädersaft och rom. Så här långt kan du förbereda din drink och låta den stå i kylen.
Fördela mellan två glas. Ha i fryst lime eller is. Fyll upp med fruktsoda eller sodavatten. Servera direkt!
 
Flädermojito- alkoholfri, 2 glas:
2 lime
ca 20 myntablad
10 cl koncentrerad flädersaft
alkoholfritt mousserande vin. typ God Dryck No1
ev is
Skär ena limen i skivor (frys gärna in om du hinner). Pressa saften ur den andra limen. Muddla myntabladen med limesaften (jag brukar använda  skaftet på en träslev att krossa myntabladen med). Tillsätt koncentrerad flädersaft. Så här långt kan du förbereda din drink och låta den stå i kylen.
Fördela mellan två glas. Ha i fryst lime eller is. Fyll upp med alkoholfritt mousserande. Servera direkt!

 

11
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Hanna
4 år sedan

Nämen mums vad gott! <3 Måste testa!

StrongerMama
4 år sedan

OMG så ser så gott ut!!!
Somrig och god.

Sandra Callermo
4 år sedan

Så fräscht och gott! Jag älskar mojito och fläder så detta måste ju vara en hit <3

midsommardessert, sommardessert, sommarefterrätt, midsommarefterrätt

Nästa inlägg

Flädermarinerade jordgubbar med mandelbiskvier

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x