Veckans mat

vegetarisk stroganoff, quornstroganoff
Ny vecka, ny mat och nya utmaningar.
Fast sommarlovets sista dagar egentligen inte är så länge sen, känns det som om vi varit i de här rutinerna för alltid. Men mig gör det inget. Jag är ju en vardagsmänniska egentligen. Det enda jag inte riktigt gillar är när inspirationen till vardagsmaten tryter. Då blir det så hårdjobbat. Därför gillar jag att knåpa ihop veckans mat. Gamla favoriter blandas med nya recept och varje gång hittar jag lust till att laga mat.
Förra veckan lagade jag en stroganoff på quorn som gick hem hos hela familjen. Jag gjorde en klassisk stroganoff men använde quorn istället för korv bara. God och enkel vardagsmat,
fiskgratäng med blomkålsmos
Varje gång jag lagar fiskgratäng tänker jaga tt det här borde vi äta oftare. Jag älskar att ha blomkålsmos till. Men man kan självklart göra på klassiskt potatismos också. Även om det går fortare med blomkål, då den inte behöver koka lika länge.

I förra veckan tipsade jag även om att göra nuggets. Vilket går att göra på både kyckling, fisk och quorn. Perfekt vardagsmat som mina barn uppskattar. Jag gör dom alltid i ugnen, då går det rysligt enkelt.
vegetarisk lasagne. vego
En annan favorit som alla alltid äter av är lasagne. Här är en klassisk lasagne gjord på vegofärs istället för köttfärs. Och istället för ostsås har jag toppat hela härligheten med en blandning av creme fraiche och ost. Så gott!
chili sin carne vegetariskt i crock pot
I veckan åt Axel Chili sin carne i skolan. Och då kom jag på att det var rysligt länge sedan jag gjorde det hemma. Perfekt att laga i en slökokare som tillexempel Crock Pot. Så det skriver jag gärna upp på listan av mat vi äter hemma!
 
Ibland behöver man verkligen bli påmind om gamla goda recept. Som faller i glömska liksom. Har ni några speciella matplaner inför veckan?
 

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
gelésocker

Nästa inlägg

Pannacotta med rosékokta plommon

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x