Mys i Novent

inlägget innehåller annonslänkar

jultapas, glöggmingel, friterade saffransbollar, cervera
Vi är 10 dagar in i november. Och här där jag bor övergick hösten hastigt i vinter. Utanför fönstret faller snön i fina små flingor och världen är vit.
Då känns det extra fint att vi infört novent hemma hos oss. Alltså att man börjar lite smått med julfirandet redan i november. Kanske inte tomtar och julgran. Men man kan sätta upp en extra ljusslinga, en vacker krans och starta igång den mysiga delen av julen. Så behöver man inte känna stress att hinna med allt på de få dagar man annars har på sig i december. Börjar man redan nu, då har man längre tid på sig att njuta. Lyssna på lite julmusik till frukost, äta pepparkakor till fikat och köra glöggpremiär redan första helgen i november. Hur härligt som helst! Och helt plötsligt känns inte november så grå och trist längre!
Kanske ska jag göra friterade saffransmunkar i veckan. Det var förra julens stora favorit!

Jag såg den här fina kransen, med en söt ljusslinga i. Den skulle passa fint inne i hallen. Eller kanske utanför dörren vid entrén. Just nu är det 20% rabatt på den, så ska nog beställa en ikväll!
sockerkaka, saffran, kaka, advent saffranssockerkaka
Igår bakade jag världens saftigaste saffranskaka. Jag gjorde den flera gånger förra året och den blir alltid lika god! Jag tycker faktiskt den här är så mycket godare än vanligt saffransbröd!

Det fina med novent är ju att man kan pynta sådär lagom. Lite fina stjärnor och börja pyssla lite. Jag tipsade om de här fina pappersstjärnorna på Instagram i helgen. Perfekt att sätta upp för att få lite stämning, men de är ändå inte så juliga liksom. De är dessutom 20% rabatt på även dom nu!
Sen älskar jag Ellos nya kollektion med presentpapper, snören och fina lappar. Perfekt när man enkelt vill göra riktigt fina paket!

Jag älskar verkligen kransar, och planen är att försöka få till en eller ett par i veckan. Jag hittade de här fina cypresskransarna hos Helena, så fina. Och lagom pyssliga att få till verkar det som!
Har ni börjat pynta något än?

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ostbricka

Nästa inlägg

Fredag

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x