Veckans mat- 5 lättlagade vardagsmiddagar

quorngryta, curry, vegan, vego
Varför är det så långt mellan måndag och fredag, när det är så kort mellan fredag och måndag?
Lite så kändes det i morse måste jag säga. Då hade nog hela familjen velat ligga kvar i alla fall en timme till i våra varma, sköna sängar. Men som tur var kom alla upp utan större problem. Mysfrukost med tända ljus och utan tjafs. Det är sånt som gör måndagar fina ändå. Isac undrade om vi inte kunde införa måndagsmys. Precis som vi har fredagsmys liksom.. Vi får väl se vad detta måndagsmys ska innehålla. Men jag har mina aningar när det kommer från den lilla pojken…
 
En ny vecka betyder en ny planering av veckans mat. Här hemma känner jag att alla är rätt trötta om kvällarna nu. Så därför blir det: Veckans mat- 5 lättlagade vardagsmiddagar denna vecka. Det känns helt rimligt.
Som min currygryta med quorn. Lättlagat och rysligt gott. Fördelen med quorn är att den bara behöver bli varm. Inte stekas klar som kött eller kyckling, Det gör den här grytan till en riktig lättlagad middag!
snabb middag, vardagsmat, lax i vitlökssås
Lax i krämig vitlökssås. Finfin vardagsmat som passar att äta till potatis eller ris.
vardagsmat, middag, pasta
En riktig klassiker är ju stuvade makaroner med korv. Isac älskar makaroner i sås som kan kallar dom eftersom han aldrig riktigt mins vad det heter. Men vi förstår ju vad han menar. Genom att göra stuvade makaroner känns maten liksom lite mer ”lagad” än om man bara serverar kokta makaroner till.
vegetarisk stroganoff, vego, middag, vardagsmat
Lättlagad linsstroganoff som just den dagen gick hem hos alla i familjen. Billig mat som går fint att ha i matlåda dagen efter.
vegetariska enchiliadas, enchiladas kyckling, enchiladas quorn
Fredagsfavoriten: enchiladas. Laga den på vad som råkar finnas hemma i kyl och frys. Perfekt sådär på fredagen när man inte riktigt orkar tänka på vad för slags mat man ska laga.
Nu hoppas jag ni alla får en finfin start på denna vecka!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Grillbaronen
3 år sedan

Lite tveksam till quorn, jag tycker det lätt blir lite svampigt (vilket det är). Tycker quorn kan fungera rätt bra när jag grillar det, men det hänger mycket på kryddning. Laxen måste jag testa! Och tack för en bra blogg!

semla, julsemla, saffranssemlor, vit choklad

Nästa inlägg

Saffranssemla med vit chokladgrädde

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x