ANNONS

Kycklingfiléer i tomatsås

I betalt annonssamarbete med Lönneberga
kyckling i ugn, kyckling med ost

Krossade tomater och pasta. Två av våra mest förekommande ingredienser i skafferiet verkar det som. Här blir de en härlig kycklingrätt som passar utmärkt att äta i matlådan dagen efter! Kanske blir till och med tomatsåsen lite, lite godare dag 2? Dessutom är receptet riktigt enkelt att dubbla om ni blir många eller om ni behöver ett helt gäng matlådor till dagen efter. Och så här i januari, en av de fattigaste månaderna på året känns ju matlåda helt rätt, eller hur?

Grunden är en enkel tomatsås som tas till nya nivåer genom att tillsätta lite röd pesto. Jag har alltid en burk hemma i kylen, för det sätter smak på de flesta tomaträtter. Har man inte det hemma kan man ta lite ajvar relish, ja eller varför inte chili eller sweet chilisås. Bara det är något med lite extra smak i!

Jag steker alltid lök, tomatpuré, kryddor och andra smaksättare en stund på medelvärme. Det gör att smakerna kommer fram så mycket bättre! Så hoppa inte över det.

kyckling i ugn, kyckling med ost
Till tomatsåsen har jag hastigt brynt Lönneberga Kyckling Bröstfiléer. Sedan får de gå klart i tomatsåsen i ugnen.
Toppa sedan kycklingfiléerna med valfri ost. Mozzarella är gott. Men fetaost är också ett bra alternativ. Har du inte det hemma? Testa att riva över lite vanlig ost eller varför inte klicka ut färskost över kycklingen! Det fungerar det med. Koka valfri pasta och ha till och middagen är serverad!

Kycklingfiléer i tomatsås och ost 4 port:

4 st Lönneberga Kyckling Bröstfilé, 700 g
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olja att steka i
2 msk tomatpuré
3 msk röd pesto
3 msk balsamvinäger
ca 800 g krossade tomater
1 msk grönsaksbuljongpulver
2 tsk torkad oregano
2 tsk torkad basilika

1 fp mozzarella eller fetaost

Värm ugnen till 225°C

Skala och finhacka lök och vitlök. Stek mjuk i lite olja i en ugnsfast gryta. Tillsätt tomatpuré, röd pesto och balsamvinäger. Fortsätt steka några minuter till. Ha sedan i krossade tomater, buljongpulver, oregano och basilika. Låt småkoka medan du steker kycklingen hastigt på båda sidor i en het stekpanna. Kycklingen ska få fin stekyta.

Lägg ner filéerna i tomatsåsen och ha på skivad mozzarella eller smulad fetaost. Gratinera i ugnen i cirka 25 minuter.

Servera med kokt pasta och valfri sallad.

Här kan ni läsa mer om Lönneberga och deras härliga produkter!

175
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
mannagrynspudding, rester gröt, mannagrynsgröt

Nästa inlägg

Mannagrynspudding

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x