Kärleksmumskladdkaka med mycket glasyr

kladdkaka, kärleksmums, glasyr, choklad

Glad fredag på er alla,
Idag bjuder jag på det godaste som bakats på länge här hemma i köket. Nämligen en kärleksmumskladdkaka, med extra mycket glasyr. Som kärlek i en liten rund springform!

kladdkaka, kärleksmums, glasyr, choklad

Idag tog min hjärna helg sådär strax före lunch ungefär. Det är fantastisk hur man kan snurra till det ibland när man är trött. Men jag känner mig ungefär som när barnen var riktigt små och man vaknade upp med ojämna mellanrum på natten. För att ge mat, stoppa i napp, byta blöja och bara vara nära. Men det som håller mig vaken om nätterna är min hosta. Förhoppningsvis går det över snart så jag blir mig själv igen.
kladdkaka, kärleksmums, glasyr, choklad

Jag har bakat den här kladdkakan förut. Nämligen för ganska exakt 5 år sedan såg jag nu. Men tyckte kladdkakan verkligen förtjänade lite nya bilder.

kladdkaka, kärleksmums, glasyr, choklad

Om jag skulle göra kakan bara för att ätas och inte vara snygg på bild, då skulle jag ha kokos på hela glasyren och inte bara på kanterna. För man vill ju ha kombinationen av den kladdiga kladdkakan, den silkeslena glasyren och kontrasten i den knapriga kokosen. I VARJE TUGGA!

Det här är verkligen kladdkakornas kladdkaka som gick åt i ett litet nafs här hemma. Den fick högsta betyg!kladdkaka, kärleksmums, glasyr, choklad

Jag har börjat att alltid tillsätta en skvätt grädde i mina glasyrer. För att det gör livet som glasyrätare mer underbart. Det blir godare. Så mycket godare. Ni måste testa.

Gör kladdkakan i god tid. Låt den svalna helt. Alltså vara kylskåpskall. Då kan den vara exakt sådär undergräddad som man vill ha den, utan att den flyter ut. Låt kakan vara kvar i springformen när du har på glasyren. Och låt den åter igen bli kylskåpskall. Då får du snygga, raka bitar av din kärleksmumskladdkaka.

Kärleksmumskladdkaka med extra mycket glasyr:

kladdkaka:
150 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk vaniljpulver
1 dl kakao

glasyr:

100  g smör
ca 6 dl florsocker
3-4 msk kaffe
2 msk grädde
4 msk kakao

riven kokos

Gör så här:

Smält smöret i en kastrull. Tag kastrullen åt sidan och ha i sockret. Rör om ordentligt, Tillsätt äggen, ett i taget. Ha sedan i mjöl, vanilj och kakao. Vänd försiktigt runt allt till en jämn smet. Sätt i ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant. Ha upp smeten och grädda i 180 °C i cirka 15 minuter eller tills kanterna börjat stelna men mitten fortfarande är kladdig. Ställ att svalna.

Smält smöret till glasyren. Blanda i florsocker, kaffe, grädde och kakao. Rör till en jämn, glansig glasyr. Häll glasyren över den kalla kakan. Strö över riven Låt stelna helt i kylen, gärna över natten.

En perfekt kaka att göra till alla hjärtans dag som faktiskt är precis runt hörnet!!

14
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
vegosoppa, soppa, majs, lunch

Nästa inlägg

Lättlagad majssoppa

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x