Lättlagad majssoppa

vegosoppa, soppa, majs, lunch

Ibland är det bra att gå igenom arkiven. Då kan man snubbla över gamla godingar man helt enkelt glömt bort i strömmen av alla recept som far genom bloggen under åren.

Som detta recept på en lättlagad majssoppa. Vart receptet kommer ifrån från början är lite oklart. Men det hittade till mig och under många år var detta en stående lunchrätt i mitt kök.vegosoppa, soppa, majs, lunch

Allt du egentligen behöver är ju faktiskt lite majs, ja och så lite annat smått och gott såklart.

Så här i VAB, corona och karantäntider är recept som dessa perfekt att plocka fram. Dels för att de inte kräver långa ingredienslistor. Men också för att de är så rysligt enkla att laga!

Jag har smaksatt soppan med lite spiskummin och paprika, men du kan ta i lite tacokryddor om du har det hemma tillexempel.

Majssoppa, 4 port:

400 g majs (konserverad eller fryst)
1 gul lök
smör att steka i
2 tsk spiskummin
1 tsk paprika
salt & svartpeppar
ev chili
6 dl grönsaksbuljong
1 röd paprika
creme fraiche

Hacka löken och fräs den tillsammans med majsen i en klick smör tills löken mjuknat. Pudra över kryddorna och slå sedan över buljongen, låt koka upp och koka cirka 5 minuter.

Tag av från plattan och mixa soppan slät med en mixerstav. Finhacka paprikan och ha i den. Toppa varje skål med en klick crème fraîche, lite paprika och svartkål.

Jag serverade några bitar av mitt senaste brödprojekt till soppan, nämligen tekaksfrallor. Det blev verkligen riktigt gott!

13
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
vego, middag, mat , recept

Nästa inlägg

5 recept på vardagsmat du måste testa

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x