Pestopasta med fetaost

Pestopasta med fetaost, pestopasta med kyckling, vegetarisk pestopasta

Första gången jag stötte på pestopasta, det var på en restaurang i turiststråken i Stockholm. Ni måste tänka att kommer man från en småstad var inte pesto något var man hade hemma i skåpet när jag var liten. Det kändes så nytt, så fräscht, så gott!

Pastan med pesto som jag åt serverades med kyckling. Kanske var det fetaost till också, jag mins inte riktigt. Jag mins bara den krämiga pastan. Vilken smak!

Pestopasta med fetaost, pestopasta med kyckling, vegetarisk pestopasta

Så här lite drygt 20 år senare är faktiskt fortfarande pasta med pesto en favorit. Kanske inte något jag beställer in på restaurang. Men det är ju världens enklaste snabbmat att laga hemma.
Servera precis som den är, eller ha i bitar av kyckling, quorn eller lax. Så gott!

Här hade jag faktiskt kall pasta kvar sedan middagen innan. Och även lite färdig kyckling. Så lunchen var klar på max 10 minuter.
Pestopasta med fetaost, pestopasta med kyckling, vegetarisk pestopasta

Trixet när det kommer till en riktigt god pestopasta, det är att använda en pesto som smakar mycket. Antingen tar du dig tiden och gör en egen eller så köper du en bra variant på burk. Smakar peston mycket, då behöver du inte smaksätta med så mycket annat.

Vill du steka kyckling, quorn eller lax och ha till, då gör du det först. När den är klar tillsätter du bara pesto och grädde och tar vid där detta recept börjar.

Pestopasta med fetaost 4 port:

200 g pesto
3 dl grädde av valfri sort (jag tog havregrädde)
4 port kokt pasta
200 g små tomater
150 g fetaost
färsk basilika
salt

ev quornbitar, kyckling eller lax

Ha upp pesto och grädde i en stekpanna, rör om väl och låt allt koka upp och småputtra i cirka 10 minuter. Ha i kokt pasta i såsen och rör om väl. Tillsätt tomater, fetaost och massor av färsk basilika. Smaka av med lite salt.

Klart!

Råkar du köpa en pesto (eller redan har hemma som måste ätas upp), kan du piffa upp det genom att pressa i en vitlök och även riva i lite parmesanost. Det brukar göra susen.

En perfekt lunch eller middag du snabbt snor ihop på bara en liten stund. Servera en stor och härlig grön sallad till.

 

26
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Källarfranska, baka bröd, hembakat bröd, mjukt bröd

Nästa inlägg

Källarfranska som bara jäser 1 gång

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x