Sockerkaka med kokos

Sockerkaka med kokos, kokossockerkaka

I förra veckan bakade jag något vansinnigt gott. Nämligen en sockerkaka med kokos. Gillar du kokos, ja då är detta kakan för dig min vän.

Jag använde mig av min mormors pålitliga 3-delsrecept på själva smeten. Men bytte ut och la till lite ingredienser för att få till en riktigt god kokossmak. Och det lyckades!
Sockerkaka med kokos, kokossockerkaka

Här var det världens snöstorm tidigare i veckan. Jag vet inte hur mycket snö det föll under måndagen och tisdagen. Sen lite rejäl blåst på det så satt många fast, både bilar, bussar och lastbilar. Hade jag fått önska hade nog snön fått komma i december eller januari, istället för i slutet på februari. Men barnen är ÖVERLYCKLIGA över all snö. Sockerkaka med kokos, kokossockerkaka

Själv är jag hemma i vad som känns århundradets förkylning. Fördelen med alla coronarestrektioner och att folk skulle hålla sig hemma vid minsta symptom är att vi inte varit förkylda på 2 år typ. Men nu fick Axel med sig något hem från skolan och smittade ner mig. Som blev supersjuk. Men nu är jag inne på dag 3 och orkar iaf sitta upp en sväng nu på fm. Alltid något känner jag…Sockerkaka med kokos, kokossockerkaka

Min kokossockerkaka har fått massor av härlig smak från både kokosmjölk men också en skvätt kokoslikör. Det framhäver liksom själva kokossmaken lite extra, den där skvätten likör. Sen har jag bröat formen med kokos. SÅ gott!

Sockerkaka med kokos:
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
50 g smält smör
1 1/2 dl kokosmjölk/grädde
2 msk kokoslikör

smör och kokos till formen

Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Tillsätt mjöl, bakpulver, vanilj. Smält smör och ha kokosmjölk och likör. Vänd försiktigt ihop till en slät smet. Smöra och bröa en sockerkaksform med kokos.
Grädda i 200°C i cirka 30 minuter eller tills sockerkakan är helt klar.
Låt svalna något innan du serverar.

Supergod att äta precis som den är. Men vi åt den med lite glass till i helgen. MUMS!

Är ni sugna på andra varianter av sockerkaka kan jag tipsa er om:

12
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Alexandra
Alexandra
2 år sedan

Hoppla hoppla vad sugen jag blev på att baka nu! Jag har lust att prova alla sockerkaksrecepten. Mina kollegor kommer att bli jätteglada framöver! :o)

Chiasylt med hallon, sylt, lättsockrad sylt

Nästa inlägg

Chiasylt med hallon

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x