Sommarbakning, 7 goda recept att testa i sommar!

rulltårta med hallon

Högsommaren är här och vad passar väl bättre än något gott till eftermiddagskaffet. Lata dagar på stranden eller lugna eftermiddagar på altanen med en bok eller ett korsord. Oavsett- något gott att fika på behövs! Så idag tipsar jag här på Linnéas Skafferi om sommarbakning, 7 goda recept att testa i sommar!

Som min fantastiska rulltårta med hallon och vaniljkräm. Som en riktigt god tårta, fast 100 gånger enklare att göra!

Rabarberrutor

Rabarberrutor, eller syltrutor som dom egentligen heter är en favorit sedan barnsben. Mammas moster Elisabeth brukade baka dessa men med lingonsylt. En anspråkslös liten kaka som smakar fantastiskt! Perfekt att fylla frysen med!

äppelkaka, äpplen, fika, baka

Ragnhilds äppelkaka, bakad i 4 generationer på min mans sida. Och jag gissar att den kommer bakas i lika många till. Minst.
Så enkelt att göra, men makalöst god. Tack Ragnhild för receptet!

mjuk kaka med björnbär, björnbärskaka, kaka i långpanna

En variant på nyss nämnda äppelkaka är denna björnbärskaka. Seg, mjuk och bara så god. Tror jag bakade denna säkert 10 gånger förra sommaren. Imponerade med den varje gång! Seg och mjuk björnbärskaka, spar receptet!

Knäckig bärpaj, vegansk paj, mjölkfri paj, smulpaj

Bärpaj. Kan det vara det finaste vi har? Inte omöjligt. Precis som med björnbärskakan är detta ett recept jag bakat flera gånger denna sommar. Senast på midsommar. Då bjöds det på denna paj fast med rabarber och jordgubbar. Och på laktosfritt smör istället för mjölkfritt då ingen var mjölkproteinallergiker runt bordet. Bara baka den, ok?

bananer i ugn, bananer på grillen, grillade bananer, bananer med choklad

Kanske balanserar detta recept på gränsen till vad bakning egentligen är. Men. Det. Är. Gott. Så gott. Grillade eller ugnsbakade bananer. Men jordnötssmör eller nutella. Och choklad. MUMS!
En perfekt dessert att avsluta grillmiddagen med.

rabarmuffins, muffins, rabarber, havregryn

Världens godaste rabarbermuffins med havregrynssmul. Ja men det är faktiskt ni som sagt det. Bakade av så många, älskade av ännu fler. När rabarbersäsongen är över tar man jordgubbar, vinbär, blåbär eller något annat gott bär och fyller dom med. Så gott!

Så passa på nu när vädret är lite svalare. Baka, fyll frysen och njut sommaren lång!

 

15
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Somrig caprese med jordgubbar, mozzarella och mango

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x