ANNONS
Integritet på Tailsweep

5 recept som gör vardagen enklare i höst

/

Augustis näst sista vecka är här och med det brukar vardagen ha dundrat igång för de flesta. Även om vi fortfarande har högsommarvärme här denna fantastiska augusti känner man av ett skifte i luften. Gräsmattan är fuktig efter natten och luften känns både hög och klar om morgonen. Ett tecken på att hösten är på ingång. Även om vi fortfarande har många fina sommardagar kvar!

Men, vardagen är här för oss. Oavsett hur vädret utanför fönstret är. Och idag tänkte jag tipsa er om 5 recept som gör vardagen enklare. Recept som gör den där stressiga veckan hanterbar.

Äppelgröt är ett sådant recept. Koka en stor omgång. Frys in i portionspåsar eller låt ett par matlådor stå i kylen inför veckan. Enkelt att värma till frukost, till ett gott mellanmål efter skolan och vet du- äppelgröt går utmärkt att servera till kvällsmat den där dagen du verkligen inte orkar/hinner laga kvällsmat. Med en god smörgås till.

Min supersnabba kycklinggryta är ett måste att ha på repertoaren! Byt kycklingen mot quorn, fläskytterfilé eller vad ni råkar ha hemma och gillar. Oavsett så står middagen klar på 30 minuter. Sånt gillar jag!

En extra stor omgång lasagne är alltid bra att ha på lut. Gott som matlåda dagen efter och funkar fint att frysa in. Men många drar sig för alla delmoment det är att göra lasagne. Och att det faktiskt tar sin lilla tid att få den klar.
Men här kommer min lösning åt er: Vegetarisk lasagne med keso.
Den här har lagats i olika varianter sen jag var barn.  Ostsåsen är utbytt mot keso och jag använder gärna färska lasagneplattorna, då går det ännu fortare i ugnen!

Min treveckorssallad. En räddare i nöden. För hos oss är det ingen komplett middag om man inte serverar grönsaker till. Iallafall i någon form. Då är det fantastiskt enkelt att bara ta fram den där burken med färdigblandad sallad, som faktiskt håller sig i 3 veckor i kylen. Även om den alltid äts upp här innan de 3 veckorna har gått…

Har du bara lite libabröd hemma kan man alltid slänga ihop ett par libapizzor till middag. Perfekt när det är restfest framåt torsdag-fredag sådär och det kanske finns lite av varje i kylen. Eller så gör du som jag gjort här: en fantastiskt god tacopizza på libabröd. 

Riktigt gott och busenkelt att variera.

Letar du efter något gott att ha i glaset kan jag tipsa om min äppeldrink.

Och ska du bara baka en sak i veckan- baka Ragnhilds äppelkaka. Ok?

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00