Gofika att baka till långhelgen

 

 

silviakaka, mjuk kaka, fika, baka

En långhelg står för dörren. Och det brukar betyda en sak här hemma: ladda upp med kaffebönor i kaffemaskinen och fyll kakburkarna. För av någon märklig anledning brukar kaffegästerna avlösa varandra här hemma. Denna helg blir nog inget undantag verkar det som. Så i morgon blir det att baka. Men frågan är bara vad.

Här hemma står silviakaka väldigt högt upp på listan över bakverk som älskas. Det lutar starkt åt att det blir en sån här till helgen.

havrecookies, havrekakor, kakor, småkakor, småkakor med choklad, cookies med choklad

Det vore även bra med en småkaka att fylla burkarna med. Min senaste favorit är dessa havrekakor. Och med tanke på vilken rykande åtgång de hade gick de även hem hos resterande familjemedlemmar.

Knäckig bärpaj, vegansk paj, mjölkfri paj, smulpaj

Så här på våren passar det fint att baka en knäckig bärpaj. Men kanske byta ut bären mot rabarber? En storfavorit. Och ja, tänker jag efter så blir det nog rabarberpajspremiär till helgen!korintkakor, småkakor, fika, baka

En makalöst god och väldigt anspråkslös liten småkaka, det är korintkakan det. Även kallad makalösa. Så enkla att baka- så goda att äta!mjuk kaka, fylld kaka, smörkräm, chokladkaka med smörkräm

Förutom silviakaka, då står Kalle Ankakaka väldigt högt i kurs här hemma. Den har alltid en rykande åtgång. Och det kan man ju förstå. Härliga chokladbottnar och fluffig smörkräm. Vad finns inte att älska här liksom?

Nej men jag kan helt omöjligt välja vad jag ska baka av detta till helgen. Barnen kikade över min axel och önskade helst att jag skulle baka av alla sorter😂 Men så kul ska vi inte ha.

12
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
fiskburgare, fiskbiffar, fiskhamburgare

Nästa inlägg

Panerade fiskburgare med kall, vit sås

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x