5 recept på vardagsmat under 30 minuter

Nu drar vardagen igång för många efter en härlig sommarsemester. Och med vardagen kommer också alla vardagsmiddagar som ska lagas. Ska jag vara ärlig har jag lagat minimalt med mat denna sommar. Vilket nu gör att jag känner mig riktigt taggad på att slänga ihop enkla vardagsmiddagar igen.
För att underlätta har jag idag knåpat ihop en lista med 5 recept på vardagsmat under 30 minuter. Snabbt, enkelt och himla gott!

Först ut är min största räddare i nöden. Nämligen pasta med skinksås. Blir vi fler än jag tänkt till middag, då blir det pasta med skinksås. Måste middagen gå fort och gillas av hela familjen- ja men då blir det pasta med skinksås.

Skinkan kan du byta ut mot kycklingbacon eller quornbitar du stekt och kryddat lite för en fläskfri/vegetarisk variant.

Ärtigt grön ärtsoppa kommer lastat. Soppa på sommaren kanske du då tänker. Men den här soppan går fint att äta både varm och kall. Med lite krispiga krutonger till blir det en mumsig middag du mixar ihop på nolltid!

Snabblagas asiatisk kycklinggryta. Ett måste på listan för dagar när man vill äta riktigt god hemlagad mat som går fort att göra!

Stekt lax med pesto och fetaost. Exakt lika enkelt att laga som det låter. Servera med pasta, potatis eller en god sallad. Middagen står på bordet inom 30 minuter!

Enklaste middagen av dom alla stavas nog libapizza. Här har jag gjort en variant som passar perfekt att njuta av till fredagskvällen. Eller om du har tacorester kvar på måndagen från helgens middag.
Tacopizza på libabröd kompisar. Testa du med!

Byt ut nötfärsen mot vegofärs för en vegetarisk variant.

5 enkla vardagsmiddagar under 30 minuter. Svårare än så är det inte faktiskt.

Vad ska ni äta i veckan?

0
8

Hallongröt med kokos

Äntligen är den ljuva hallonsäsongen här. Oavsett om du har hallon i trädgården eller snubblar över ett snår med vildhallon. Dom finns överallt just nu! Dessutom är det alltid säsong för hallon i frysdisken.
Idag blev det hallongröt. Gjord på havregryn, kokosmjölk, chiafrön, kokos och såklart hallon.

Du kan såklart koka gröten på vilken mjölk du vill, men jag gillar att förstärka smaken av kokos. Eller koka på vatten. Men det blir 100% godare att koka i mjölk. Jag lovar!

Här hemma flyter semestern på i lugnt tempo efter förra veckans Gothia Cup med Axels lag. Tvätten är snart undantvättad, trädgården är i ordning igen och vi njuter mest av att vara lediga.
Nu är kvällens största problem vilken film vi ska se. Som vanligt är vi 3 mot 1. Men tillslut brukar vi komma överens.

Hallongröt 2 port:

2 dl havregryn
4 dl kokosmjölk
ca 2 dl hallon
2 msk chiafrön
1 nypa salt
1 dl kokosflingor

Blanda havregryn och mjölk i en kastrull. Låt koka upp och tillsätt hallonen. Sjud tills gröten tjocknat. Tillsätt chiafrön, salt och kokosflingor.
Servera med iskall mjölk, färska hallon och lite kokos.

Ät och njut. En perfekt sommarfrukost!

0
12

Coleslaw med rödkål

Photographer: Linnea Seidel

Högsommaren är här i full blom och vad passar bättre att ha på lut i kylen än en omgång coleslaw?
Perfekt att servera till hamburgare, korv, grönsaksbiffar eller som tillbehör när du grillar.

Jag tycker coleslaw blir allra godast att göra på färsk vitkål eller spetskål och så byter jag gärna ut en del vitkål mot rödkål. Färgen blir helt fantastisk.
En viktig sak att smaksätta med är dijonsenap, lite syra från sitron och så en rejäl dos färsk persilja.

Här rullar sommarlovet och semestern på. Igår hade vi riktigt pangväder och tillbringade dagen ute på Östra holmen utanför Västerås. Så mysigt med en båttur ut, hopp från hopptorn, sola på klippor, äta matsäck och bara ha en härlig semesterdag. Ett stort plus är att man får ha med hunden!

Coleslaw är fint att ha i kylen. På sommaren handlar allt om att snabbt kunna plocka fram mat till hungriga magar.

Så här gör jag.

Coleslaw med rödkål:

ca 3 dl vitkål (färsk eller spetskål)
ca 3 dl rödkål
1/2 dl färsk persilja
2 msk majonnäs
1 dl turkisk yoghurt/gräddfil
1 tsk dijonsenap
ca 1 tsk citronsaft
1 nypa strösocker
örtsalt och svartpeppar

Strimla kål och persilja fint. Blanda majonnäs, yoghurt, dijon, citron, socker, salt och peppar i en bunke. Blanda i den strimlade kålen och persiljan. Blanda om och låt stå i kylen innan servering. Smaka av med mer salt och citron om det behövs.

Annat som är gott att smaksätta coleslaw med är pepparrot. Eller varför inte ha i lite riven morot?

Gott och enkelt.

0
16