5 recept på goda och värmande soppor

soppa, rotfruktssoppa, vegetarisk soppa, middag, mat

Midvinternattens köld är hård denna vinter. Januari verkar bjuda på mer snö än jag kan minnas och till helgen väntas minusgrader som närmar sig -30 grader. Vad passar då bättre än att inspireras av 5 recept på goda och värmande soppor.

Först ut är mormors grönsakssoppa. Igår fick lilla mormor vila hos morfar. En så ofantligt sorglig och jobbig dag att ta farväl av en människa som betytt så otroligt mycket under hela mitt liv ❤️
Så idag hedrar jag henne genom att tipsa om hennes goda grönsakssoppa.

soppa, middag, enkel räksoppa, räksoppa med räkost

Denna räksoppa är en riktig klassiker. Med räkost som bas är den lätt att göra och hur god som helst! Receptet har hängt med i många år vid det här laget och blir lika gott varje gång!

Innan jul fyndade jag en hel låda grönsaker för 50 kr. Av detta blev det en härlig soppa. Grönsakerna rostade jag innan i ugnen och det blev helt fantastiskt gott! Lagade denna när jag var med i Nyhetsmorgon och den fick stående ovationer. Så testa den du med!

soppa, höst, mat

En favorit hemma hos oss är denna köttfärssoppa. Den har lagats om och om igen. Vilket är förståeligt då den både är lättlagad och fantastiskt god!

ärtsoppa, soppa, grön ärtsoppa

Grön ärtsoppa. Så himla enkelt att göra av ärtor man har hemma i frysen. Fräscht och gott!

Soppa är finfin januarimat tycker jag. Så det hamnar på menyn för nästa vecka.

4
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Moster Barbros Sirapslimpa

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x