Snabb ravioligratäng

Letar du också efter snabba och enkla middagar att plocka fram när tiden är knapp och alla är hungriga? Då har du kommit helt rätt. Idag tipsar jag nämligen om min snabba ravioligratäng.

På färsk ravioli, färdig tomatsås och keso slänger du ihop en god och lättlagad måltid på bara ett par minuter. Sen sköter den sig själv i ugnen medan du dukar och gör en sallad. 30 minuter senare sitter ni vid bordet och äter. Härligt va?

Här kan du variera gratängen i det oändliga. Färsk ravioli finns i massor av olika smaker, ta det ni gillar bäst i er familj.
Och är inte ravioli favoriten- ta en annan färsk pasta. Även färdig tomatsås finns i olika varianter. Jag brukar passa på att köpa ett par burkar när de finns på extrapris. Perfekt att ha hemma när man lite snabbt måste få fram middag eller lunch till en hungrig familj.

För många, många år sedan började jag använda keso i lasagne sådär på vardagar när man har lite bråttom och inte hinner göra en riktig ostsås. Här tänkte jag att det måste ju funka fint att mixa den med lite mjölk och ha i riven ost. Och tänkt att det gick hur bra som helst!

Den här rätten lagade jag när jag var med i Nyhetsmorgon i november. Men hade helt glömt att lägga upp receptet här.

Snabb ravioligratäng:

500 g keso
1/2 dl mjölk
100 g riven ost

400 g färdig tomatsås på burk
ca 250 g färsk ravioli
2 dl crème fraîche
100 g riven ost

Mixa keso och mjölk helt slätt med en stavmixer. Blanda i den rivna osten.
Varva tomatsås, mixad keso och färsk ravioli i en ugnsfast form. Bred ut ett lager crème fraîche på toppen och ha sist på mer riven ost.

Gratinera i 225°C i cirka 20 minuter

Servera med en god, grön sallad!

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
soppa, rotfruktssoppa, vegetarisk soppa, middag, mat

Nästa inlägg

5 recept på goda och värmande soppor

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x