Pinsa med blåmögelost, päron och fikon

Pinsa med blåmögelost, päron och fikon

Pinsa, vet du vad det är? Som en blandning mellan pizza och focaccia. Fantastiskt gott att toppa med olika godsaker och sedan grädda av.
I höstas gjorde jag ett samarbete med Cambozola där jag toppade min pinsa med den fantastiskt krämiga och smakrika blåmögelosten, päron, honung, mandelspån och fikon.

Perfekt att bjuda på till helgen istället för en ostbricka, som tilltugg till bubblet eller som en enklare förrätt.

Pinsa med blåmögelost, päron och fikon 1 st:

1 färdig pinsa
3 msk crème fraîche
örtsalt
ca 200 g blåmögelost
1 päron
50 g mandelspån
1 fikon
honung

Bred ut ett lager crème fraîche över pinsan. Salta med örtsalt. Skiva blåmögelosten och päron i skivor och lägg omlott på pinsan. Strö över mandelspån. Baka i ugnen på 225°C i cirka 10 minuter eller tills osten smält och päronen mjuknat.
Toppa den varma pinsan med skivat fikon och ringla över honung. Servera direkt!

Ett enkelt och fantastiskt gott sätt att starta helgen på!

Andra godsaker att mumsa på i helgen är dessa Pimientos de padron eller varför inte denna bakade brieost?

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
köttfärsbiffar med färskost, biffar, snabbmat, vardagsmat

Nästa inlägg

5 recept på enkel vardagsmat

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x