Lättlagad gryta med kycklingkebab

Lättlagad gryta med kycklingkebab

Hej kompisar,
Idag kommer ett sånt där riktigt pangbra recept på vardagsmat, nämligen en lättlagad gryta med kycklingkebab.
Just kycklingkebab är sommarens räddare i nöden här hemma. Vi brukar ha den i pastasallad, göra wraps- ja men till så mycket lättlagad mat när orken inte riktigt finns.
Men under vinterhalvåret är det sällan den finns hemma i vår frys. Därför tänkte jag att det kunde vara kul att laga något där kycklingkebaben även kan finnas med på vinterns meny.

Det finns massor av olika recept där ute såg jag på kycklingkebabgryta, jag gillar när den är tomatbaserad. Det blir mer mat för pengarna när såsen är lite mer såsig och inte så krämig och tjock.

Jag kokade en stor kastrull havreris som vi hade till och massor av grönsaker. Och så favoritbrödet, libabröd. Så gott till alla slags grytor tycker vi.

När vi sen åt detta kom jag på att vi hade fetaost hemma. Så det smulade jag och Sebastian över våra portioner. SÅ gott! Det måste ni testa.

Eftersom kycklingen redan är tillagad behöver den inte kokas eller stekas länge. Vilket gör att detta är en gryta du får klar på cirka 20 minuter. Perfekt snabbmat mitt i veckan.
Allra godast är den efter en dag eller så, därför passar den extra bra att göra matlådor av!

Kebabgryta med kyckling:

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk paprikapulver
3 msk tomatpuré
600 g kycklingkebab
400 g passerade tomater
vatten
1 kycklingbuljongtärning
1-2 dl crème fraîche eller färskost
1 paprika
saft från 1/2 citron
salt
färsk persilja
fetaost

Skala och finhacka lök och vitlök. Stek mjukt i olja. Tillsätt paprikapulver och tomatpuré. Fortsätt steka någon minut.
Ha i kycklingkebaben och stek i cirka 5 minuter. Slå på passerade tomater. Tillsätt sedan vatten till önskad konsistens. Jag hade i ca 2 dl vatten. Ha i buljongtärning och crème fraîche. Låt allt koka upp och koka ihop.
Skär ner paprikan i bitar och rör i den.
Smaka av med citron och salt.
Servera med grönsaker, libabröd och havreris. Toppa med färsk persilja och fetaost.

Jag har sen tidigare ett recept på klassisk kebabgryta, det hittar ni här!

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Smördegsrullar med mandelmassa till semmeldagen

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x