Ett ganska stort projekt jag har arbetat med under helgen kommer snart att få se dagens ljus. Redan i våras blev jag tillfrågad om jag var intresserad av att spela in en julkalender som sockerföretaget Dansukker står bakom. Så för lite drygt en månad sedan packade vi ihop lilla familjen och flög ner till Malmö. … Continued
Nu börjar det dra ihop sig till årets stora händelse i matvärlden, nämligen matmässan som i år bytt namn till Mitt kök. I år kan ni som vill få träffa mig i Bonnier faktas monter kl 16.00 på fredagen. Jag kommer prata om min härliga bok- Gott att ge bort och baka lite ur … Continued
Oj så kul att ni gillade förra inlägget om glassen, det ante mig nästan att det skulle gå hem. Jag har fått en del frågor från er läsare angående den där kondenserade mjölken. Vad är det och var kan man få tag på den? Barn av min tid tar jag och citerar den aldrig … Continued
Jag ser att ni undrar vart jag har tagit vägen, men jag lovar jag är inte borta! Tyvärr sover den där sonen ganska dåligt om nätterna, så orken om dagarna är inte riktigt på topp. Jag har insett att det är ganska svårt att hinna baka, fota, redigera bilderna och blogga-samtidigt som man har en … Continued
Vi har nu tagit klivet in i oktober månad, den månad då vi uppmärksammar kampen mot bröstcancer lite extra mycket. Rosa Bandet-kampanjen drar nu igång inte bara i Sverige utan i hela världen. En av anledningarna till att jag väljer att starta en insamling till förmån för cancerfonden är som jag skrev förra året: … Continued
Idag tänkte jag bjuda er på en av mina favoriter, nämligen plommon i maderia. Ja, jag vet det kan tyckas hopplöst ur tiden att ta med detta recept i en kokbok tryckt år 2011, det här är nämligen ett av recepten i min kokbok. Men om sanningen skall fram så gillar jag att ta … Continued
Utanför fönstret viner vinden och regnet piskar, här inne sitter vi och snorar för allt vad pappersservetterna håller! Hösten är visst här med dunder och brak. Det börjar således bli tid för att byta ut sommarens mat, som passar för stekheta dagar mot sådant som går hand i hand med raggsockor och gummistövlar. Hej … Continued
När folk tidigare sagt att dom känner sig totalt oinspirerade och orkar inte hitta på något annat än färdiglagade köttbullar och pasta att ställa fram på middagsbordet till familjen, har jag alltid sagt att det finns ju så mycket god mat att laga som inte tar längre än 20 minuter. Då sov … Continued
Här vankades det hemgjord pizza igår kväll. Hur gott som helst, men jag får alltid en liten ångestattack där på mataffären när man skall köpa ingredienser till pizzan. Det finns ingen meny att följa, ingen grunt att utgå i från och på sin höjd välja till färska tomater. Nej man måste bestämma helt själv, … Continued
Något som är perfekt att köpa hem och ha i frysen är pitabröd, de precis som de mjuka tortillabröden kan vara en riktig räddare i nöden! För på något outgrundligt vis blir maten mycket roligare om man får stoppa den i ett varmt, mjukt bröd. Fråga mig inte varför, för så är det bara! … Continued
Som jag lovade förra veckan, här kommer en planering för vad man kan tänkas äta under en vecka. Plocka russinen ur kakan, bli inspirerad och sätt igång att laga lite god vardagsmat gott folk! Måndag: Idag bjuder vi på kycklingbiffar, ett gott alternativ till vanliga köttfärsbiffar och köttbullar. Tisdag: Vad passar bättre än … Continued
Hej vardag! Skolan har börjat för terminen, semestern är slut för denna sommar och vardagen smyger sig så sakta på. En av de frågor de flesta av oss brottas med var och varannan dag är: vad ska vi äta till middag? Som en liten hjälp på vägen tänkte jag införa veckans mat igen. Varje vecka … Continued
Idag tänker jag bjuda er på en sallad som fungerar lika bra som tillbehör i en buffé, till grillat eller som huvudrätt. Basen i denna sallad är bulgur, vilket är ett bra alternativ till pasta och ris. Bulgur består av durumvete som förkokats, torkats och krossats. Jag tycker det passar perfekt att ha till … Continued
Förra helgen ordnade vi möhippa för min vän Maria som skall gifta sig nu i augusti. Inte helt otippat hamnade det på min lott att fixa något sött att äta efter buffén vi dukade upp. Jag passade då på att testa ett nytt recept med lite nya smaker, mastiga chokladcupcakes med Bailey´s frosting. Gissa om … Continued
Visst är det konstigt, hur mätt man än är finns det mirakulöst nog alltid plats för något sött efter maten. I alla fall är det så för mig. Att lägga lite frukt på grillen är ett prefekt sätt att utnyttja värmen som är kvar efter man grillat maten. Här har jag tagit nektariner, men … Continued
Bor du i Sala eller har vägarna förbi min lilla stad på onsdag? Då tycker jag att du skall ta dig till Ewerlöfs Bokhandel och träffa mig. Där kommer jag nämligen signera böcker från kl 17 och framåt. Vi hoppas på strålande väder, då sitter jag utanför bokhandeln, annars finner ni mig inne i butiken. … Continued
Idag lyser solen åter igen på oss, i alla fall här i den lilla by där vi bor. Det tänkte jag fira med att lotta ut två signerade exemplar av min bok Gott att ge bort- ätbara presenter från Linnéas skafferi. För att vara med och tävla vill jag veta vilken ätbar gåva du helst … Continued
Hej och hå vad tiden går fort! Lillprinsen blir hela tre veckor i morgon och dagarna fullkomligt rusar fram. Livet tar så sakta form och vi börjar lista ut hur man gör när man är mamma och pappa. Några av er frågade efter bilder på den lille gossen, ett par hittar ni här hos … Continued