Het och snabb kyckling
Den senaste tiden har vi ätit husmanskost så gott som varje dag här hemma. Att det inte är förevigat och skrivet om här på bloggen handlar helt enkelt om att ljuset inte räcker till. När maten är klart är det på tok för mörkt att få till bilder som är värdiga att matblogga om, då … Continued
Semlor
På tisdag är det då dags för den stora fettisdagen, på bagerier bakas de i tusentals och mängder av varianter. Gör man sina egna semlor har man fördelen att bestämma helt själv hur de skall se ut och vad de skall innehålla. Som jag sa tidigare gillar jag den mer traditionella varianten med mandelmassa och … Continued
Semmelfrossa!
Igår besökte jag och P4 Västmanland ett bageri här i stan, nämligen Sala Ångbageri. Eller Ångbageriet eller Ångbagarn som det också kallas, kärt barn har många namn brukar man ju säga. Vi gottade ner oss ordentligt bland alla underbara semlor, hur man får till den perfekta semlan, vad den egentligen skall innehålla och hur den … Continued
Långkok
I julklapp fick vi en hederlig lergryta, något jag faktiskt själv funderat på att köpa. Jag älskar att göra grytor som får stå länge, länge och puttra så att köttet blir så mört att du kan dela det med en sked. Det är lycka på en tallrik det! Fördelen med att låta maten puttra på … Continued
Bokrea 2011
Som ni säkert redan vet drog den årliga bokrean igång tidigare denna vecka. Man kan tycka vad man vill om denna tillställning, men har man bara tid, ork och lust kan man göra riktiga fynd. Ett bra tips är att leta under högarna av skönlitteratur och barnböcker, för där kan det gömma sig riktiga små … Continued
Kladdkaka 101
Kladdkaka, ett bakverk de flesta av oss slängt ihop någon gång. Även de personer som egentligen inte är intresserade av bakning har med all säkerhet rört ihop detta mycket enkla men ack så goda bakverk. Kanske är det därför kladdkakan är så älskad, den kräver inte mycket arbete men blir för det allra mesta helt … Continued