Fredagen till ära bjuder jag i samarbete med Touch of taste på en liten tävling där vinnaren kammar hem en 11 cm Global All/Kockkniv. Jag har själv börjat uppdatera mitt förråd när det kommer till köksknivar och det gör hela matlagningen så mycket enklare och roligare. För att vara med i tävlingen vill jag att … Continued
Igår var jag åter igen i P4 Västmanlands personalkök för att trolla fram något sött. Tema för dagen var citrusfrukter och istället för att göra den klassiska apelsinmarmeladen gjorde jag apelsinglass. Vi har gjort glass tidigare, men den här gången är det helt utan glassmaskin. För att göra det hela lite roligare lät jag dem … Continued
Många av er läsare här på Linneas Skafferi vet jag har en matblogg, eller en blogg där ni då och då skriver om mat. Är du en av dessa läsare tycker jag att du skall klicka dig vidare till www.matfeed.se och vara med att tävla om att bli månadens blogg. Denna månad kommer nämligen vinnaren … Continued
Förra helgen var jag och ett gäng andra matbloggare bjudna ner till Västkusten och Lysekil av Västsvenska Turistrådet. De gör en jättesatsning på att få dit fler turister även under höstmånaderna, då deras skaldjur är som allra bäst. För egen del tycker jag att detta är en helt fantastisk idé, för även om det var … Continued
Nej, faktiskt inte. Men jag gillar uttrycket; Nu blir det andra bullar! Tyvärr bakar jag bullar allt för sällan, jag gillar att hela huset fylls av doften från kanel och smör. Sen blir köket alltid så fint efter att man har röjt undan efter allt bakande och då är det så härligt att sätta sig … Continued
Jag har nog en ganska typisk tjejig smak när det kommer till film, smäktande draman med heta kärlekshistorier och en del smart humor, det är sådant jag tycker en avkopplande film bör innehålla. Är sedan filmen kryddad med härliga matscener, jag då är jag fast och behöver jag inget mer! När det började dyka upp … Continued
Jag måste ursäkta för den dåliga uppdateringen i veckan. Men att jag under förra veckan låg däckad i feber i kombination med att sista kapitlet till boken skall fotograferas och att jag i skrivande stund sitter på ett tåg ner mot Göteborg gör att tiden gått åt till annat denna vecka. Vi är nämligen ett … Continued
För ett par veckor sedan gjorde jag denna mjuka kaka med butternut squach och fick då en hel pumpa över som sedan dess har legat där i kylen och stirrat på mig varje gång jag öppnat dörren. Jag har haft stora planer för denna pumpa, kanske skulle den få bli en gratäng eller en paj? … Continued
Åter igen är det måndag morgon, men jag försöker hålla kvar lite av helgen genom att bjuda er på alla tiders goda pestobröd. Om jag inte missminner mig var detta ett av de första matbröden jag lärde mig att baka. Receptet är hämtat ur Bonniers Kokbok och sen har jag som vanligt lagt till och … Continued
Jag antar att många av er läsare precis som jag är uppvuxna med den försvenskade varianten av tacos. Detta serverades under 90-talet i många familjer varje fredag medan det på tv:n rullade Sikta mot stjärnorna, eller Fångarna på fortet. Jag mins första gången mina föräldrar hade ätit denna nya, spännande maträtt och de sågade den … Continued
Som många av er vet är M&M’s min solklara favorit när det kommer till godis. Jag kan äta hur många som helst, har jag väl börjat finns det inget stopp. Och visst är de goda som de är, men de är även delikata att baka på. De här kakorna till exempel, de är riktigt enkla … Continued
Jag förstår inte, helt hastigt och mycket olustigt blev jag sjuk. Hög feber härjar i min kropp och gör det omöjligt för mig att jobba mer än korta stunder i taget. Så dagen har spenderats i soffan med tjocktäcke, dåliga serier och som sagt, en del jobb. Även om jag kanske inte varit så produktiv … Continued
Den här helgen har datorn fått vila, i fredags stängde jag ner och har faktiskt inte ens öppnat datorn på hela helgen. Det är skönt när man som jag jobbar framför datorn så många timmar om dagen. Denna gråa måndag hade kunnat börjat bättre då jag nyss missade den sedan mycket länge inbokade tiden hos … Continued
Är det hos er som hos oss, det finns alltid en påse med kyckling i frysen och varje vecka serveras det minst en middag bestående av denna råvara? Här hemma äts det ibland kyckling både på längden och tvären, favoriten alla gånger är den hela, färska kycklingen som grillas i ugnen. Gott och billigt men … Continued
Det är tisdag idag vilket betyder att jag har roat mig i P4 Västmanlands personalkök. Under hela sommaren och hösten har varje program haft en råvara som tema och denna gång var det skogens röda guld som stod på schemat. Jag försöker att hitta på saker att göra med dessa råvaror som kanske inte är … Continued
Så har ännu en ny vecka börjat och idag hade jag tänkt att bjuda er på en kär favorit så här när dagarna blir allt kyligare, nämligen varm choklad. Men när chokladen var kokad och jag skulle ställa i ordning allt för att ta en bild eller två insåg jag att vissa viktiga delar i … Continued
Det här är det bästa jag vet! Det här är från början syftet med min blogg och anledningen till att jag ens startade denna matsida för över tre år sedan. Ja, alltså jag startade inte bloggen på grund av en pastarätt med trattkantareller och bacon, det är ganska svårt att få tag på goda trattisar … Continued
Det finns en yoghurt på marknaden ”vars rosa färg naturligt kommer från rödbetan”. Varje gång reklamfilmen för denna produkt rullar på tv:n hajjar jag till. Om en yoghurt innehåller t ex jordgubbar, hur i helsike skall den behöva färgas med rödbeta? De jordgubbar jag använder brukar vara djupt röda och färga allt de kommer i … Continued
Som jag skrev under gårdagen fick 10 matglada, svenska bloggare reda på att de nominerats till Matbloggspriset 2010 och lyckliga jag fick äran att vara en av dem. Detta är ju lite av matnördarnas svar på Veckorevyns Blog Award, fast om jag får säga det själv, betydligt bättre. Inbjudan till Blog Award damp ner i … Continued