Igår var det kalas för lilla mormor som fyller år i helgen och jag fick äran att baka födelsedagstårtorna. Jag kände inte alls för att stå och arbeta i sockerpasta eller marsipan så den här gången blev det mycket enkla tårtor täckta med grädde och dekorerade med smörkräm. Och ibland känns det som om att … Continued
Idag har jag tillbringat hela förmiddagen i köket och passade då på att slänga ihop en omgång bröd. Ett bröd som gör sig utmärkt på vårens alla bufféer eftersom du inte behöver ha smör eller ost till. Orkar man inte stå och göra småbröd av degen kan du använda dig av samma princip som här, … Continued
Ibland längtar jag så jag tror att kroppen skall spricka efter våren och sommaren. Att vakna upp till fågelkvitter och få gå ut i trädgården och äta jordgubbar med mjölk till frukost. Att slippa alla dessa vinterkläder som bara är i vägen och börjar bli svåra att få igen över magen. Men så kommer den … Continued
Ja, eller rättare sagt vinnarna är: Sara med sina parmesanskorpor Allt man behöver är: Parmesan Peppar 1. Riv osten fint 2. Strö ut i små runda högar på bakplåtspapper med jämna mellanrum 3. Platta till varje hög försiktigt och peppra efter smak 4. Grädda i övre delen av ugnen i 175 grader i ca 5 … Continued
Som jag skrev igår har jag fått hem massor av underbara parmesanostar att prova på från Zeta. Nu vill dom att även du skall ha chansen att lägga vantarna på lite ost! Allt du behöver göra är att bidra med ditt bästa recept med parmesanost och två av er läsare har möjlighet att vinna ost … Continued
Köttbullar, det är en sådan där maträtt som bara mormor kan göra. Ja i alla fall kan jag inte göra dem och få det att smaka som hennes gör. Så är det med det mesta i matväg, det mormor lagar smakar liksom som på mormors vis. Därför har jag helt enkelt gett upp att ens … Continued
Ibland, för det allra mesta faktiskt behöver inte vardagsmaten vara något speciellt. Bara det är gott och vällagat. Går det fort, är nyttigt och familjen gillar det är ju det ett plus i kanten. Något som faktiskt är riktigt fiffigt är att använda ugnen, när vi bodde i lägenhet med urdålig spisfläkt använda jag ugnen … Continued
Som jag skrev tidigare, jag har haft ett sådant sug efter att baka småkakor. Sagt och gjort, igår blev det äntligen av. Dom här kakorna har så många namn att jag inte riktigt vet vad jag skall kalla dom; hallonsnitt, hallonsnittar, wienersnitt eller wienerstänger. Jag provade ut ett nytt recept denna gång och de blev … Continued
Ja jag vet, urusel uppdatering här på bloggen, igen. Men jag arbetar i det tysta så att säga, tiden räcker inte riktigt till sedan min kropp fått för sig att man ska somna 20.30 om kvällarna och allra helst sova till 8.30 på morgonen. Just nu är det 1000 saker på gång känns det som … Continued
Jag har fått fler frågor från er läsare hur jag mår och om jag haft något speciellt slug efter vissa saker än. Jag kan tala om för er att förutom en konstant trötthet, hunger och lite foglossning då och då mår jag prima. Ett par veckor av illamående i början, men det var inte alls … Continued
Först och främst tusen och åter tusen tack för alla fina kommentarer jag fick på inlägget innan! Jag har läst varenda en och både jag och Sebastian är enormt glada för de positiva kommentarerna från er läsare. Ni är underbara! Att jag älskar att laga mat och baka innebär inte att jag aldrig tar en … Continued
Jag har någonting att berätta för er, kära läsare. Något jag velat tala om i flera månader och nu är det äntligen dags. Det är nämligen så att det händer ganska stora saker och förändringar i mitt privatliv just nu, för till midsommar beräknas mitt och Sebastians första barn komma till världen! Precis som för … Continued
Igår var det dags att prata radio igen för min del. Temat för dagen var citrus, närmare bestämt citroner. Det finns massor av godsaker att göra på temat och jag valde att göra en dessert baserad på lemon curd. Ni vet den där lena, syrliga citronkrämen engelsmännen är som galna i. Det är alltid bra … Continued
Som jag skrev tidigare är det svårt att föreviga middagar så här på vintern då ljuset sviker oss snabbt. Jag publicerar hellre ingen bild alls istället för en dålig, men i helgen släpades det fram lite blixtar så idag kan jag bjuda er på vår delikata lördagsmiddag! Det här blev ett sådant där recept som … Continued
Här rusar dagarna förbi och jag hinner inte med hälften av det jag tänkt. Julen plockades inte bort för ens igår! I vanliga fall brukar det inte gå mer än ett par dagar efter nyår innan julens alla prylar ligger tryggt i sina lådor och undanstoppade på vinden i väntan på nästa jul. Men i … Continued
Igår kokade jag sylt, idag får jag städa spisen eftersom hela kalaset kokade över och jag nu har fullt med fastbränt socker på spishällen. Det är ungefär som den där visan om herrarna i hagen, man får visst alltid ta ansvar för sina handlingar. Oavsett om det handlar om överkokad, fastbränd sylt, eller ja, något … Continued
Så är det nu officiellt vardag. Julens alla röda dagar är nu förbi och det är dags att kavla upp ärmarna och ta sig an 2011. Min helg bara flög förbi då vi arbetade med ett nytt matreportage. Jobbet hade denna gång lite vårtema och det var så underbart att se alla vackra vårfärger i … Continued
Någonting mystiskt händer här hemma. Elektriska prylar dör en efter en i mitt kök! Det började på nyårsafton när vi åt frukost, en omgång smörgåsar var rostade och när vi satt i nästa laddning hände ingenting. Brödrosten gav bara upp och ville inte vara med något mer. Idag var det elvispens tur att kasta in … Continued
Jag har ju helt glömt bort! I senaste numret av Lantliv Mat & Vin finns ett härligt brunchreportage med läckra recept av mig och fantastiska bilder av Katja Kristoferson. En solig dag för ett par månader sedan gjorde vi detta jobb och nu är det i tryck. Lite småhärligt sådär att se när det verkligen … Continued
Igår var det tisdag vilket för mig innebär radioprat i p4 Västmanland. Temat för dagen var utflyktsmat och vi gjorde hallonmuffins, tomat och ostmuffins och till det, hemgkokt blåbärssoppa. Allt passar perfekt att stoppa i väskan och ta med till pulkabacken eller kanske skidbacken. Matmuffins är ett perfekt substitut för smörgåsen, du behöver inte tänka … Continued