5 middagar barnen älskar- Veckans mat

hemgjorda köttbullar i ugn
Ny  vecka, nya möjligheter!
Och den här veckan innebär skolstart för många barn. Tillbaka till verkligheten på riktigt liksom. Sommarlovets sovmornar är slut och det är liksom dags för vardag igen. Lite efterlängtad om du frågar mig..
Men eftersom vardagen står och trampar och vill köra igång, ja då tänkte jag att vi kör 5 middagar som barnen kommer att älska som tema denna vecka! Lite kan vi väl bjussa på den här första skolveckan?
Är barnen inne i perioder då de äter dåligt, eller är väldigt trötta (som de lätt är de här första veckorna..) Då lagar jag ofta mat jag verkligen vet att de gillar. Kriget vid matbordet blir betydligt lugnare. Alla äter utan att protestera. Så kan vi ta de här lite mer spännande och nytänkande recepten när vardagen är i full gång igen. Så tänker iallafall jag.
 
Först ut, hemgjorda köttbullar. Alltså finns det något bättre? Hemgjorda köttbullar, potatis, brunsås och lite lingon. MUMS!
Nu blir du kanske helt svettig bara av tanken att lyckas hinna göra hemgjorda köttbullar en helt vanlig vardag. Knepet är att tillaga dom i ugnen! Allra fiffigast är att rulla dom ena dagen, förvara i kylen över natten och sedan köra in dom i ugnen när de ska ätas.
hemmagjorda fiskpinnar i ugn
Fiskpinnar. Ett ord som faktisk får mig att rysa lite. Och något jag helt ärligt kan säga att jag aldrig serverat mina barn. Om det inte handlar om hemgjorda fiskpinnar såklart! Gillar barnen att vara med i köket? Toppen! Det här är ett gyllene tillfälle för barnen att hjälpa till med matlagningen. Fiskpinnarna tillagar du enkelt i ugnen, så när du väl panerat dina fiskpinnar är maten sedan superenkel att tillaga!’glutenfria bovetevåfflor
Våfflor är något jag i vanliga fall anser mer är mat som passar som brunch eller efterrätt. Om vi inte talar om de här bovetevåfflorna! Glutenfria våfflor som har en betydligt mer matigare smak och mättar mycket bättre än en klassisk våffla!
kycklinggryta med smaksatt creme fraîche
Både jag och barnen älskar grytor av alla de slag! De är enkla att tillaga, du kan blanda i av vad som finns hemma och det smakar gudomligt! Den här kycklinggrytan älskar vi alla här hemma. Så har ni inte testat den än, gör det!
vegetarisk stroganoff med morot och halloumi
Korvstroganoff är något de flesta gillar. Här har jag gjort en variant med halloumi och morot. Mina barn bryr sig sällan om att jag gör en vegetarisk variant på en klassisk maträtt. Dessutom älskar båda halloumi!
mangoglass
Avsluta veckan med något gott och förhållandevis nyttigt. Nämligen hemgjord mangoglass. Har ni inte testat än så bara måste ni det!
 
Nu önskar jag er en helt fantastisk start på denna vecka! Håll utkik här på bloggen, det kommer att dyka upp massor av härliga inlägg under veckan!
 
KRAM!

31
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
vetebullar med nutellafylling

Nästa inlägg

Nutellabullar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x