6 goda rabarberrecept

rabarbersmulpaj med hemgjord vaniljvisp
Att åka från Sverige när björkarna knappt fått musöron och att en dryg vecka senare komma hem till full sommar med 25 grader varmt, det var rätt under underbart faktiskt. Och det är ju inte bara björkarna som satt fart att växa, allt är i full grönska här hemma nu! Och som grädden på moset har rabarbern satt fart att växa rejält. Så igår åt jag årets första rabarberpaj. Finns det egentligen något godare? Jag och Axel hamnade hemma hos min mammas moster och morbror när vi skulle hämta hem hunden som varit hos min mormor och morfar under vår semester. Och turligt nog hade hon bakat årets första rabarberpaj. Så gott!
Och idag råkar det faktist vara så, att det är 13 maj. En dag som firas bör för det är LINNÉADAGEN! Så grattis alla ni där ute som heter Linnéa <3
Dagen till ära tänkte jag tipsa om 6 goda rabarberrecept, perfekt så här när det är högsäsong för just rabarber!
Först är förra årets favoritrecept. Rabarberpaj med hemgjord vaniljvisp. Otroligt god och lättbakad. Och har ni inte testat att göra egen vaniljvisp än så är det hög tid att ni testar det!
 

Det här är en riktigt kär gammal favorit, trot det är 7 år sedan jag gjorde den här för första gången. En rabarber och jordgubbspaj med lime, honung och ingefära. Här har jag gjort i små portionsformar, men det går ju såklart precis lika bra att göra i en stor form.
 
rabarbermuffins med havregrynsmul
Ibland är man faktiskt inte sugen på paj, utan man vill ha något annat. Då är rabarbermuffins med havregrynssmul perfekt att göra. Lättbakade och så goda!enkel rabarberkaka
En riktigt kär favorit här hemma är den här kakan. Från början är det Ragnhilds äppelkaka, fast istället för äpplen har jag tagit rabarber och gjort en enkel rabarberkaka av det!. Och det blir så otroligt gott! Det här är ett sånt där gammalt beprövat recept som har bakats i flera generationer i Sebastians släkt. Receptet är från början hans gammelmormor Ragnhilds. Dessutom är det ruskigt lättbakat!
Sen finns det ju mängder av flera goda recept som innehåller rabarber.
Som den här rabarberkompotten. Otroligt gott på smörgås, i gröten eller i bakverk!  En annan storfavorit så här till sommaren är rabarbersaft. Riktigt enkelt att göra och det smakar verkligen  s o m m a r <3
 
Nu är det dags att pyssla om trädgården lite, efter en vecka borta ser det ut som om ingen brytt sig om den på över ett år. Sen blir det 4-års kalas för grabbarnas kusin och efter det har Axel springtävling. Och så var den här ledigheten över. Men min kropp är lite inställd på att fortsätta semestern faktisk om jag ska vara ärlig. Jag längtar inte alls till att försöka få upp barnen strax efter 6 i morgon faktiskt…
Men först ska vi njuta av dagen <3

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
hummus

Nästa inlägg

Grundrecept på hummus

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x