Grilla vegetariskt i sommar- 5 goda recept

grillad fetaost, fetaost i ugn ugnsbakad grillad, grilla vegetariskt
Sommar, sol och grillen är redo!
Men om man nu hela året arbetat för att äta mer vegetariskt. Hur gör man då nu? När den invanda grejen är att grilla kött, fågel eller fisk. Och ha en sallad som tillbehör?
Jo det ska jag tala om. För det finns så otroligt mycket gott att grilla även om man inte äter kött! Därför tär dagens tema: Grilla vegetariskt i sommar- 5 goda recept!
Först ut är ett supergott tillbehör som alla kan äta av, oavsett om man äter kött eller inte. Nämligen grillad fetaost. Har ni inte testat detta så är det ett måste i sommar. Jag vet inte om det finns någon bra vegansk fetaost? Hojta gärna till isf!
ugnsbakad blomkål
Ugnsbakad blomkål har man ju hört om. Jag har ju till och med ett inlägg på ämnet. Men vet ni att det går precis lika bra att grilla blomkål? Grilla på indirekt värme tills blomkålen blivit helt mjuk. Följ bara receptet i övrigt. Vill man dela blomkålen i mindre buketter och grilla skulle jag rekommendera att använda en grillkorg.
grilla vegetariskt, marinerade balsamvinäger champinjoner
Marinerade champinjoner, dom gjorde än en gång succé nu i helgen. Ett otroligt prisvärt och enkelt alternativ när man ska grilla.
Fräs på dom på grillen eller i en stekpanna- kör på det som fungerar bäst för dig!
zucchini i ugn
En storfavorit som jag ofta gör ni vi ska bort och grilla är fylld zucchini. Dels för att det är ruskigt enkelt att förbereda, men det blir också så galet gott. Jag har lärt mig att jag inte bara kan göra till mig. Jag måste alltid göra ett par extra. För det är alltid fler som vill smaka! Zucchinin kan antingen tillagas i ugn eller på grillen!

Glöm tråkiga grillspett med brända bitar paprika och ofärdiga svampbitar, helt ärligt känns det lite 90-tal va? Visst har vi kommit längre än så? Gör istället en sallad av grillade grönsaker. Så grymt gott och lättlagat! När alla grönsaker är som godast är det perfekt att göra en grillad sallad av dom tycker jag!
Har ni några bra vegetariska grilltips att komma med i sommar? Tipsa gärna!
Nu är det dags att plocka fram frukost åt barnen som precis tassat ner från övervåningen. Så skönt att de blivit så stora att jag faktiskt kan ställa klockan och gå upp och jobba ett par timmar innan de vaknar! Utan att behöva gå upp mitt i natten 😉 Idag väntar lite förmiddagssjobb för mig, sen tror jag vi tar en cykeltur. Solen skiner här med det blåser och är inte supervarmt. Så badstranden får vänta, om det inte blir bättre fram mot eftermiddagen. Vad har ni för er idag?
 
Här hittar ni 5 goda potatisrecept
Här hittar ni 6 goda recept på biffar
Här hittar du 5 lättlagade middagar i sommarvärmen
Här hittar du 5 desserter som passar i sommar
 

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Cila
Cila
5 år sedan

Åhh skall definitivt testa blomkålen! En sak jag älskar att grilla är hela färskostfyllda champinjoner!!! Jag drar bara av stjälken och klickar i lite färskost antingen köpt smaksatt eller naturell som jag själv smaksatt efter sug. Kan varmt rekommendera detta om du inte testat 🙂

CeciliaSkor
5 år sedan

Den grillade blomkålen måste jag testa.
Kram från Skaftö
C

recept, jordgubbsrulltårta, klassisk rulltårta

Nästa inlägg

Klassisk rulltårta

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x