5 goda potatisrecept

bakad sötpotatis
Hej och god förmiddag,
Idag tänkte jag vi skulle prata om potatis. Denna hatade men samtidigt älskade lilla knöl! Som det har debatterats kring potatisens vara eller ickevara de senaste åren. Jag är ingen potatisälskare, i alla fall inte om potatis serveras som kokt potatis rakt upp och ner. Om det inte är färskpotatis står jag gärna över att ta potatis till maten och äter sallad istället. MEN, om man gör något med potatisen däremot, då är det en helt annan femma. Därför tänkte jag idag tipsa om 5 goda potatisrecept.
Precis när den svenska klassiska potatisen började dala i populäritet så kom sötpotatisen in och räddade alla som nu var livrädda för vanlig potatis, men glatt mumsade i sig sötpotatis istället. Och så här ett par år senare har den helt vanliga svenska potatisen åter tagit sig in i var mans hem, men sötpotatisen verkar också vara här för att stanna! Nu finns den inte bara i den klassiska orangea färgen vi är vana vid, utan sist hittade jag en lila variant, så vacker!
 
Av den lila sötpotatisen blir det perfekt att göra bakad sötpotatis i ugn. Har ni sett någon vackrare mat? Kanske något att göra till påskbuffén?
enkel potatissallad
Det många inte tänker på så här i tider då vi pratar massor om miljö, ekologiskt och närproducerat är att just potatis är en otroligt bra råvara. På mitt Ica kan jag året om köpa potatis som odlas ungefär en mil från där jag bor. Till skillnad från att köpa ris som fraktats över halva jordklotet för att tillsist hamna på min tallrik. För att inte tala om under sommarhalvåret, då det faktiskt för väldigt många går att odla sin egen potatis. Otroligt liten insats men ofta ger det väldigt bra avkastning.
Tyvärr besprutas potatis rätt rejält i Sverige, så försök att hitta en kravmärkt variant.
På sommaren finns det nästan inget bättre än att göra en enkel potatissallad. Att dessutom äta potatisen kall, gör att det bildas resistent stärkelse som faktiskt kan sänka ditt blodsocker. Så om man väljer bort potatis på grund av de snabba kolhydraterna, välj då att äta den kall! Hur bra som helst!
krossad potatis i ugn

Har du tröttnat på klassisk potatis i ugn? Gör du krossad potatis, Perfekt tillbehör till grillbuffén! Ett recept att spara och ta fram när all snö smält bort… Eller att ta fram till påsk kanske? Äh, användningsmöjligheterna är hur många som helst!
skördesallad på ugnsrostade grönsaker

Potatis är en otroligt bra grund att ha i det mesta, det fyller ut bra och mättar fint. Tillsammans med massa andra härliga rotfrukter blir det här en himmelsk skördesallad!sötpotatis i skivor i ugn med parmesanKanske är detta det godaste man kan göra med sötpotatis. Skivad sötpotatis i ugn med parmesan och färska örter. Gott till lamm, kyckling, vegetariskt-ja allt! Ni bara måste testa, lova mig det! MUMS!
Så, vad känner ni inför potatis. Hiss eller diss?

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
AnnBritt
AnnBritt
6 år sedan

Krossad potatis är riktigt gott! Odlat egen potatis några år, bl.a. mandelpotatis- jättegod både som mos och i ugn!

Emma | Ta till vara
6 år sedan

Vilken fantastiskt flott sötpotatis i ugn! Lila grönsaker är ju det bästa,

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Emma | Ta till vara
6 år sedan

Ja men eller hur! Så vackert <3

picklad rödlök snabbinlagd rödlök

Nästa inlägg

6 goda tillbehör

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x