Höstens 5 goda grytor och gratänger

kikärtor, kokosmjölk, morot, gryta
Igår uteblev planeringen av veckans mat. Livet kom liksom lite emellan sådär som ni vet kan hända ibland. Men vi ska inte misströsta, idag har jag nämligen listat höstens 5 goda grytor och gratänger. För visst är det en härlig sak med just hösten. Att man får byta lite fokus i matlagningen. Precis som jag älskar att laga enkel och lättsam mat på sommaren, så är det härligt att få laga en värmande gryta eller gratäng nu när hösten faktiskt är här på riktigt.
Även om det idag pratas om att det ska bli en dag med 23 grader varmt och strålande sol..
Förutom att grytor och gratänger för det mesta är riktigt lättlagad mat så passar det också fint att ha dom i matlådan, vilket såklart också är ett stort plus. Den här sötpotatis grytan med kikärtor och morot har fått smak av curry och kokosmjölk. Enkel och god vardagsmat!
kycklinggryta med smaksatt creme fraîche
Den här kycklinggrytan är riktigt poppis här på Linnéas Skafferi och brukar gå hem hos hela familjen. Lättlagad vardagsmat när den är som bäst tycker jag!
gratäng med rödbetor
Så här på hösten passar det perfekt att göra en rödbetsgaräng. Full med färg och smak blir det ett fint tillbehör, men går även bra att servera tillsammans med en stor och lite matig sallad. När vi har ätit den här hemma brukar vi alltid tävla om vem som blir rödast på tungan. En perfekt lek för att få barnen att äta lite mer…
kycklingratäng med ajvar
Ajvar, fetaost och persilja. Det är en bra grund som man kommer långt på. För det är nämligen en riktigt fin smakkombination. Här har jag gjort en gratäng av det och adderat kyckling. Men man kan utan problem göra en pastasås eller gryta också.
crock pot kyckling nachos
OK, det här kvalar kanske inte riktigt in som en gratäng. Eller? Men ostgratinerade kycklingnachos är så jäkla gott, och man kan ju faktiskt göra dom i en gratängform. Så dom fick liksom hända med den här veckan i alla fall. Perfekt fredagsmat om man tröttnat på den klassiska fredagstacosen.
 
Vilken höstmat gillar ni allra bäst?

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
HöstpeppLoppi 147

Nästa inlägg

Loppihöststart 2018

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x